Friday, April 9, 2010

hari membakar

hari ni hari malas. rasa nak buat benda senang2 aje for makan2. so i just roast some chicken pieces with rosemary and the lot, makan ngan mashed potato and gravy. semalam ada buat mushroom soup. makan dengan garlic bread. pastu budak2 kata nak makan kek coklat. aku bakar dua pan. satu untuk depa. satu boleh bawak usrah esok.

siap dah semua. malam nanti aku buat nasik goreng aje ngan roast chicken tu. sedap tau korang. blend bawang ngan cili padi. pastu masuk shredded chicken tu tumis sampai garing. buh garam gula sikit. siap. sedap terangkat2. post gambau ajelah macam biasa.



tengok rajin betoi anak2 aku dok sprinkle topping kat kek




15 comments:

Sayang.Ibu said...

kak.. menitik2 air liur daku nihhh... ngeeee... *japgi kak non marah haku asik menitik air liu je*.. kahkahkahhh

knv said...

kah kah kah hang ni memang kronik. tak larat akak tau! asik2 nak ngelap air liur hang hahahha!

mama | sarah | syimir said...

oooohhhh..ini yg kakak kata "benda senang"? ooo tidakkkkk

knv said...

akak rasa senang lagi dari kari kurma segala bagai tu. hahahaha... kata semua depan mata main campak2 je. :P

knv said...

lagi satu takyah nak dok ngadap. masuk semua dalam oven udahhh.. :P

Azlina yahya said...

sekali lagi ko dah masak makanan kegemaranku.eh sana senang pulak dapat cili padidi,beras,onions ek...
apa kata ko buat entry pasal kat mana ko shopping groceries,siap gambau sekali.

lepaih tue, aku ingin sangat nak tau apa ada dalam peti ais kat umah ko tue.sure ada sos2 omputeh yg aku x penah nampak...snap lagi gamba...(kalau ko free le ek)

adios!!!

Sayang.Ibu said...

hahahaaa... kompem kak non kena bawak camera ke hulu ke hilir nak amik gambo tempat2 kejadian yang direquest itu.. happy photographing ahkak nons... :P

knv said...

bent, kat sini yang susah carik hanyalah rempah kurma, ikan bilis ngan cili kering je. yang lain semuanya ada. cili kering pun ada tapinya pedas ya amat. kena import dari mak aku jugak hahahah!

hahahha.. aku segan la nak snap pics kat tempat shopping. cam jakun je hahahaha.. (padahal memang jakun pun!) kalau aku terbuat sok aku tempek la sini.

alah dalam fridge aku takdak menda pelik pun. cuma aku suka stok double cream, garlic butter, fresh custard. pastu herbs yang aku ada thyme, rosemary, italian herbs.

biasa2 aje weh. so far resipe aku guna takdelah bombastik mana pun. yang lagi senang lagi aku suka hahahah.. kata malasss! :P

knv said...

kamera dahlah gedabak. yang kecik2 tu gambau blur2 la pulak. tak koser. aku takut kena tangkap ngan pak guard hahahahha!

BabyShop said...

Shops at BEST price for baby clothings and accessories with us!! Grab the cute toy sock at only RM6/pair from BabyShop.

knv said...

yo lah babyshop. nanti2 ahkak mai la kedai hang :P

TopsyTurvy Mum said...

hahaha komen hakak kat babyshop.

kreatif betoi anak2 hang deco cake..ikut fav masing2 le tu kot.

ramalanku benar belaka...
menu insaf hang setahun sekali ekekeke!

Marisa said...

org dlm pantang ni telan air liur je la

Nanak said...

sedapnya...

knv said...

TTM, orang berbudi kita berbahasa gituuu.. :P menu insaf tu malas nak tempek gambau. pasal biasa sangat. aku lak naik nyampah tengok kahkahkah!

marisa, nanti akak tempek resipe untuk dalam pantang. akak pun dalam pantang gak nih! :P

nanak, bulehlah siki2.. hihihi..

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger