Saturday, April 17, 2010

menu masa insaf

ni antara menu2 nasik campur kedai kaknon birmingham. kalau korang ada datang area sini sila lah singgah yea. nasik + 3 lauk murah je.. £10. kahkahkahkah! mahal? iyelah aku bagi air sirap pree. aaa? sirap bandung? banyaklah korang nye songeh! hahahahha! :))

teluq dadar. anak2 aku makan macam makan kerepek. ngap ngap ngap ngap gitu. setiap kali goreng 6 biji telur. :P

asam rebus ikan selar. sadis takdak apa sayur pun. tomato aje. :P

ayam stir-fry

kuzi ayam (seksa nak membuat ni. tapi sodapp! i like! :P)

ikan masak kicap. eh eh eh cantik lak ikan2 ni beratur dalam kuali. muahahahhaha! :P

ayam masak merah kicap. (anak2 aku tak habih2 kicap kicap kicap :P)

sambal udang+telur. makan ngan roti pun sodapp! :P


21 comments:

Sayang.Ibu said...

err..kak non.. nih akak masak semua sekali harung ke?

btw..kedai nasik campur tu xde bukak cawangan kat malaysia ke?? hahahahaaa

knv said...

hang jangan carik pasal! ingat kaknon tangan sotong ka? hahahah! idaklah. ni beberapa hari punya resipe daaa...

oh itu pasal la kedai kaknon ni spesel sikit. ada kat birm ja. nanti2 mai naaa... :P

Azlina yahya said...

ooo...menu diatas untuk beberapa hari yer. tp kalau sekali makan berapa jenis lauk? kalau aku,satu lauk dan satu sayur ja...

knv said...

bent 2-3 lauk je gitu. tengok kadar R aku hahahha! budak2 ni jarang nak makan nasi2 di sekrang. banyak ngunyah benda lain. depa suka macam french toast tu, sosej, garlic bread gitu2 la. yang nasik campur ni biasa aku ngan laki aku je.

Fid said...

insaf gila hang kakakka

knv said...

insaf jgn tak insaf! :P

DNNA said...

Ya ampun ...
Entry yang sungguh menginsafkan ...
Lagi2 bila dibaca menjelang dinihari seperti apa yang saya lakukan kini ...
kah kah kah kah kah ...

3 lauk + air sirap = 10 pounds ye?? Alaaa kaknon, campur sekali ngan 3 jenis pencuci mulut laa ... kah kah kah kah ...

knv said...

amboi baru bangun tido ke tak tido2 lagi? haahhahaha! 3 dessert? itu ko pegi mintak kat TTM hahahahha!

TopsyTurvy Mum said...

haku rasa tang ayam kuzi tu tak berapa nak insaf sgt..kalau menu susah2 tu mana dtg insapnyer kak non hahaha..

betul DNNA, takde pencuci mulut 10 pounds..boleh buat 3 kali haji berturut2 tu ! muahahaha

isz_3707 said...

adoii, terliur aku dgn SEMUA menu ko ok, benci ko kak!

Ayam stir-fry meh bg resepi. Kuzi tu aku bley google (kot) klau ko mls nak bg resepi heeeee. Udang tu Ya Allah marvelous nye nampak, adoiiiiiiiiiiii

KV said...

pergh..meleleh air liur ni ha! Semua sedap2 weh!

knv said...

ttm
kuzi tu insaf jugak. cuma insaf gigih je namanya hahahahah! boleh la 3 dessert. aku bagi cekodok pisang, lempeng pisang ngan pisang lenyek. buleh dnna? :P

zan
stir fry - potong ayam kecik2. lumur kunyit garam. goreng sampai masak. pastu bubuh cili sos, oyster sos, bawang potong ngan cili potong. nak kuah sikit buh aje air ngan tepung jagung. gitulah kekdahnya.

kuzi-ni baik ko gugel. memacam cara. tapi aku buat macam nak buat kari tu, cuma bubuh rempah kuzi+tomato biji potong2+tomato pes+santan sikit+asam keping+gajus+raisins. biar lama2 atas api sampai naik minyak ngan ayam lembut. ada orang goreng sikit ayam tu dulu. kalau malas takyah pun takpe.

kv
kalau dah lapo tu haruslah semuanya sedap! :P

Liyana said...

Seronok mkn ramai2 ni kak. Berbaloi penat lelah masak. Saya ni mcm2 nak mkn, tapi tak berbaloi masak utk sorang.

nelcyndana said...
This comment has been removed by the author.
nelcyndana said...

resipi rebus ikan selar tu sangat klasik gitu... hampir pupus menunya. er... tak sama ke ngan singgang? rsnya my MIL pernah msk & saya pernah tengok jer... ;-)

knv said...

liyana
memang iye pun. tak terasa penat masak bila tengok anak2 semangat nak makan hahha.. tapi akak memang suka masak pun. anak2 tak makan pun masak jugak hahahah! :P

nelcy
tak sama kot asam rebus ngan pindang. pindang lebih pada kunyit rasanya. entah. aku main hentam je. janji sedap hahahha :P

m-i-o said...

perghhh. lapar pulak tengok pagi2 buta ni. hahahaha!

asam rebus dengan pindang - kompem tak sama. tapi 2-2 pun sodap makan panas2 dengan nasi panas2 jugak. fuhhhh. sirup2 satu mangkuk gitu. hehe :P

skil memasak knv semakin lama semakin tajam ni. hahaha. cayalah! sekarang jugak sy lantik knv jadi idola. ecewah.

Ealyie said...

gini ngko kata insaf kak????
gilo ah..
part aku insaf ngko nak tgk??? :p

p/s: kak, hang reject ka itu PTD? :D

knv said...

mio
ok la tu kan? masa cuti2 ni la nak asah mana2 skill yang ala2 hidup segan mati tak mahu tu hahahha! takyah la nak lantik2 idola lak. ni semua basic2 je. hang nak idola pi blog2 masak yang akak bubuh kat kiri ni yea. buleh start ngan TTM dulu haa.. kata dah shakehands tu kan? kahkahkahkah! :P

ealyie
insaf tu tak semestinya malas. aku insaf gigih namanya. hahahah! ish mana ada reject ptd. ptd yang reject den. nyampah betoi! takpelah. akan kusimpan surat lapur diri tu hingga akhir hayat. at least den memang layak jadik ptd hahahahah! nampak tak idung den kembang semangkuk nih? :P

Ealyie said...

waaaaaa....!!!!
atas alasan apa depa reject?
sbb tak lapor diri pada tarikh yg telah di tetapkan ke?
awat hang tak pass kat aku kak non oii... iskh..:(

hehehehe..:D

knv said...

a'ah. lapur diri 13 nov 2009 gitu. melepaslah den. tapi since akak voks, akak nak anggap gomen msia yang melepas sebab tak amik agak keja muahahahha!

riak tak haku? :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger