Thursday, April 8, 2010

menu masa senggang malas :P

tuna french bread


mini roti john


instant mashed potato with tuna mayo and gravy


sosej roll with bread crumb


hotdog with mustard and mayo


roti telur sardin

gitu-gitulah kekdahnya.. :P takyah resipe la ek? simple2 bangat nih. korang tutup mata pun buleh buat. okeh, ni nak pegi tengok internet untuk project masak terkini. :D


14 comments:

TopsyTurvy Mum said...

Kak Non...

sosej roll with breadcrumbs tu hang pakai puff pastry ke pakai roti?

terliur plak haku pagi2 buta ni...

gigih hang cari resepi hehehe

sisdee said...

oh klu mls camtu ek heheheheh...i mgkin bole roti telo sardin jek yg mmg tul2 mls...tp u bole buat banyakkkkkkk camtu...emmm...agak2 sape yg malas i ke u?? heheheh

hotdog with mustard n mayo sgt yummy!!!

m-i-o said...

errr. klo makan gini masa breakfast dikira rajin gile!

tp sy nk ambik menu ni buat dinner - hahaha! tu baru namanya malas :P

m-i-o said...

eh, camana nk bagi sosej roll tu senang digulung? kompem tak terbukak ke masa kita goreng?

lagi satu, apsal ada org buat berminyak, ada org buat macam cun aje. ada petuakah?

mast@work said...

kak non, jeles hokey.. rajin betul kak non masak2 ni..

Zety Zin said...

bagusnya kak... macam2 ada!

Nanak said...

kena buka mata juga la time masak ni kan?hehe

Azlina Yahya said...

kak non

pandai masak gak ko nie ekcelinya.sekarang byk entry masak2.masa kat mesia amat jarang2 entry pasal masakan.sukaaa aaaahhh.simple but yummey n ingredients senang carik.

keep on posting yaaaa!!!

knv said...

TTM pakei roti nyah. tapi roti aku mak roll kan bagi nipis dulu. pastu baru gulung sosej. aku memang gigih hang tak tau ka? hahahah!

sisdee alaaa.. semuanya instant je. barang ada depan mata. campak2 siappp! :P

mio, haaa.. akak bakar je semua dalam oven. senang cerita hahaha.. nak bagi senang gulung roll sikit roti tu ngan rolling pin sampai nipis. pastu letak la telur kat hujung roti tu kasik lekat.

mast biasa2 aje. bukan menu kebabom pun hahaha..

zety yelah nak kena variety kan menu. kang jemu pulak kalu hak tu je... :D

bent, pandai tu idaklah. cuma surviving je hahahha.. tapi aku dah kehabisan idea dah pun ni hahahhaha

knv said...

nanak kah kah kah! gitulah kekdahnya :P

Ms Lola said...

mini roti john tu pakai baguette ke?

knv said...

lola mak guna mini croissant. kalau baguette tu rasanya keras gak bila sejuk. makan panas2 ok. croissant lembut. so lagi sedap la nak ngap ngap tu :P

rizza said...

sudah jadik chef ye hehhe

aku baru je selesai makan
"Mashed Potato" yg dibuat sendiri ...
tak larat oo nak makan kat kfc.. tak sedap ... hehhe

mak cik.. bila ko balik msia?
tahun ni ke?

knv said...

rizza rajin ko? aku haruslah malas nak mash2 ni hahhaha.. insyaallah bulan 10 balik kot. :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger