Thursday, May 13, 2010

blog yang berat

literally speaking! :D

aku perasan ada sesetengah blog yang beraaattttt sangat nak loading. antaranya blog2 para pembaca aku yang tak kira lah lama atau baru. aku kengkadang tu memang teringin nak tinggal komen barang sepatah dua, tapinya bila nak loading main page pun agak seksa nak tunggu. so most of the time aku akan tinggalkan aje gitu tanpa dapat browse dengan selesa. kengkadang tu baca post pun tak abis.

so korang perasan tak kalau blog korang berat? apa yang menyebabkan ada blog2 yang berat macam tu? memang potoi lah. aku kengkadang semangat gile nak blog hop tapi bila sampai ke page yang berat2 ni memang harus tak sabar. kengkadang rugi pasal entry2 menarik dan worth untuk dibaca.

jadi kalau blog anda berat, silalah ringankan balik. hihihihi.. aku ni buta IT, so tak tau jargon yang sesuai. yang berat2 tu pasal banyak iklan2 kot? ke camana? kepada yang pakar sila explain ek? blog aku berat tak? harus jugak berat pasai banyak gambar kan? senang tak korang nak load page blog aku nih?

ok, sekadar terfikir2 je. pasal ni ada blog yang aku suka terjah tapi lambat NM nak load page. hanginnn aku! :P

21 comments:

rizza said...

ana, blog aku berat ke?.. atau ko berat nak tengok ...hehheheh.. sila bagitau ye... aku pun bukan pandai bab IT ni.. heheh

KS said...

Adakah blog saya termasuk kategori itu?? Sila beri pendapatan. Hehe tq

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

ur blog ok je for me bukak laju jgk :)

tp u mesti benci blog i jugak kannnnn!
coz full of pics...surely lagging jugak nak download kan...hehehhe

p/s : ape2 pon i lagie berat dari my blog ;p

mast@work said...

kak non, blog akak tak berat.. blog saya berat ke?

Ayu Hashim said...

so far ayu buka ur blog senang ajelah.. blog ayu berat ke?? u dtg ke my blog niee.. kalo berat kasitau.. boleh dikasi ringankan... tp mcmana nak kasi ringan tu yaa... den pun buta IT jgk nie.. :)

Ms Lola said...

blog mana yg berat? bgtau straightlah. tak mainlah ckp air liur tempias ni.
tp blog fid mak mmg sokmo payah nak masuk - mcm bnyk aral :P

Sayang.Ibu said...

kak non, blog saya berat mata memandang, lagi berat bahu memikul kah?? hahahhaaa...tp tengok akk slalu komen, means ok laa kak kan? ke x ok?? blog akk takat nih ok je saya bukak

Fid said...

knv
blog aku berat ka?
kalau aku timbang tak berat pun ...dan laju ja loading kat umah serta pejabat ku

knv said...

uiks.. mak cakap general ajelah. banyak blog korang ringan je, tak semua yang berat. kalau yang berat pun bukan korang punya kot hahahhaha..

anyway, untuk tidak menghampakan ini pendapat saya.... :-

rizza
blog ko tengok waktu gak. kengkadang aku takleh masuk langsung. aku rasa firefox aku ni angin sikit. sikit2 takleh load page. sikit2 takleh load page.

ks
pendapatan? akak tak keje so takdak pendapatan. hahahahha! blog hang OK. :D

verde
surprisingly, yours ter-amat ok. memang banyak gambar, tapi amat senang nak load. tapi i tak selalu tinggal komen. pasai tak cukup haul dan nisab nak komen entry2 vadevass u hahahahhahah! :P i memang gi blog u nak tengok gambau2 selalunya.. sungguh ceria! :D

mast
blog hang OK. :D

ayu
u punya lambat sikit.saya rasa sebab your template/skin kot. dia macam berlapis. dia load satu2 gitu. hahahha.. memandai je aku ni.. tapi gitulah kot :P

lola
aik? marah nampak? kahkahkahkah! hang punya harus tip top. perfect loading dalam masa 0.000012 saat. kah kah kah kah macam kesatria baja hitam nak tukar uniform la pulak! :P

intan
hang punya OK. rajin komen pasal nak dapat hadiah hahahhaha! :P

fid
blog hang ni ada musykil, cam lola cakap. kengkadang ok banget. kengkadang langsung takleh masuk. tapi average ok kot. idaklah aku tak sabor nak nunggu tu hahaha :P

mamaDhea said...

blog saye? :D

sisdee said...

adakah blogku berat....

tapi berat lagi empunya diri wlupun baru smlm pose satu hari (gile ko sisdee) muahhahahahah

CY4.0 said...

what is NM? too many shortforms nowdays.. i find it quite hard to digest.. except M, K, R and G la.. ngaaa..

blog berat sebab terlebih widget.. ataupun gambar lupa nak compress..

Fid said...

blog aku tu kan aku memang suspect itu hosting tau
kalau tmplate dah mesra alam abih dah kakak
tapi tu laaa
aku dah buang shoutbox
menatang tu yg buat lebab

cer tgk balik lambat gak ka??
kakakkaaa

aku pun tak tau nak buat apa dah

Min Aina Ila Aina said...

Blog KNV dulu saya masuk lompat2 dari blog org lain...agak lambat juga. Saya akan bukak, dan pg mana2 dulu. Tapi skrg saya masuk dari dashboard ok je.

TopsyTurvyMum said...

dulu blogku berat pasal letak javascript yg hang ajar tu la..mende emoticon tu...ada gak yg komplen..aku buang dah yang tu..hopefully tak berat jugak ngan template diva aku tu heeeeee

blogku ngan gambar tak boleh dipisahkan..pasal aku tak reti buat karangan auuwww!!

Ayu Hashim said...

ya ke dear.. ok zass nnt malam ayu tukar templates lagi.. mmg suka bangat tukar2 templates nie.. hahaaaa... :)

flowerella said...

KNV,

mak punya uols? heheheh cam ye ye jek. apa2 pun like verde said, kompem badan i lagi berat. LOL..

tapi blog i tu selalu org komplen susah nak letak comment (wah, salah kan comment box plak.. padahal mmg takde comment pun wakakak :P :P)

knv said...

sya
blog hang OK. :D

sisdee
blog hang memang berat! tak taulah pasal firefox saya ke atau apa. tapi memang seksa nak skroll sampai ke bawah tu. err.. orang lain ok kot? cuba tanya your other readers. may be it's just me. :D oh puasa sehari tak bawak beza muahahha!

yan
kengkadang gambar dari internet pun besau gak kan size dia? err.. NM tu sensored sikit: na* mampu* kahkahkahkah! :P

fid
ok boleh load. lambat sikit je. :D

MAIA
ok dah yea? ok la tu :P

TTM
owh emoticon html tu berat ek? aku still pakai jugak. tak taulah effect ke idak.

ayu
saya rasa la... tak taulah memang pasal itu ke idak hihi :P

nong
pasal berat badan tu takyah cerita la. orang buta pun boleh tau i berat dengan hanya meraba2 part2 tertentu sahaja hahahahahha! eh yours ok la. senang dan laju je i baca. tapi sama macam verde your blog i takut nak komen. sebab vadevass sokmo entry2nya hahahhaa! agaknya orang lain pun rasa camtu kot hahahha..

drwati said...

err knv pls bg tau blog saya load lambat NM ke tak, sebab kegkdg saya sendiri nak load pun lambat, tapi saya pun terasa mcm firefox saya ada prob sebab kalau IE ok sikit

knv said...

doc
u punya ok jer. senang je i masuk baca. :D

Zety Zin said...

kak,
blog saya berat dak? kot sebab tukar template baru ada prob ke kan.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger