Thursday, May 13, 2010

i lap u, BM!

hik hik hik! hari ni macam mabuk roti. tengahari buat donat, lepas amik bebudak kat sekolah, gatai pulak nak cuba buat white bread. aterr.., kata main cecampak je kan? barang2 semua ada depan mata, so kalau tak buat, jatuh hukum kufur nikmat. hihihihihihi :P!

oh memanglah sungguh berbaloi BM ni weh. aku rasa tiap2 pompuan yang suka masak tapi tak berapa nak R harus dan wajib ada benda alah ni. contohnya aku. muahahahahha! tak pernah2 aku buat apa2pun yang ada yeast dalam ingredient dia. aku yang paling tak kuasa ialah bab2 uli menguli tu. memula tu memang excited, pastu aku bagi 30 minit top. lepas 30 minit harus aku mengelupur kat kaunter dapur tu. hihihihihi...

so takyah la citer pepanjang lebau lagik. aku cinta kamu wahai BM! sesungguhnya engkau amat berharga gittewww! :P

next pit stop: sosej bun ngan bun sardin yang TTM buat tu. fuhhhh, aku dok leleh air liuq lama dah tawww.. keji betoi! :P

enjoy the photos friends.

recipe asal sini: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2060/easy-white-bread










18 comments:

sz | m.a.s.s said...

aaaa BM lagiks!

kak non, besday saya bulan 2 tahun depan..silalah menabung bagi hadiah BM ni ye...kuikuikui
nak main kutu BM lerr... ;p

somuffins said...

Salam.. Tahniah dpt BM dan tahniah sbb dah mula bermesra dgn yeast ;-)

I notice you guna recipe BBCGoodFood. I 'hantu' of that mag. tapi kat Msia susah nak dpt.

TopsyTurvyMum said...

sexy tgn yg tunjuk best tu...nyampah aii tawww!! hahahaha.

roti fresh campak2 sendiri paling bestt!!

bangkrap la asda pasni...pemborong roti dah ada BM!

isz_3707 said...

tak bley jadik! aku pun kene dptkan BM nih. Tp smalam aku carik kat court maut xdela pulak. Benci tgk roti tu, ngences ayaq lioq aku uwaaaaaaaaaaaa

KS said...

Uuwaaaa kak non!!! Ni sudah lebeh!!! Sy mahu jugakkkk!!

Ok balik kerja ni akan meramas2 suami dengan penuh kasih sayang. Eh, malam jumaatkan?? Hahahaah :p

btw kak non, saya tanya dalam entry kukis tu, yg kak non buat tu soft ke crunchy cookies kak?

CiKaYu said...

adohai...ni mmg kena cari ni.....bukan harus lagi ni, mesti beli

saudah said...

arghhhh jelesnya nyah...

flowerella said...

Bestnyaa..

Harus masuk lam my next wishlist. :)

rizza said...

ok le tu... bawak balik msia jgn tak bawak BM ko tu.. sini mahal siot... aku ingat nak beli.. lam dah survey.. tak mampu leee

Fid said...

bagi hadiah kat aku satu blehhh????
bleh dak??
mahai ka morah??hah??
adakah aku nak kena kumpul wang utk itu??

Sayang.Ibu said...

tak pernah survey harga BM kat cni, tp tengok kak non asik menayang hasil BM nih, haku panas perut, panas montot hokeh... hahahahaaa.... harus kena survey gak nihhh

Desert Rose said...

Aku nak jugakkkkk , semacam sangat menarikkk ohw sexsaited daku melihatkan BM itew

Desert Rose said...

Aku nak jugakkkkk , semacam sangat menarikkk ohw sexsaited daku melihatkan BM itew

knv said...

mss
nanti akak cakap ngan laki ko, buleh gitu? kah kah kah kah! :P

somuffin
thanks datang sini. yep ni baru first time seumuq hidup mengadun yis. eh eh eh bukan saya adun pun, si BM yang adun. hihihi... BBCfood tu memang faveret. resipe dia banyak dan simple2 dan sedap. tapi saya google je. tak beli pun buku apa2. :D

TTM
itu baru tengok tangan, belum tgk orang kahkahkhakah! seksa sungguh aku rasa! tapi takleh celen posing tendangan kuda hang kan hahahaha! ish idaklah aku nak buat roti sepanjang masa je hahahha. ASDA tetap dekatttt di hatii.. :P

zan
beli nyah. mesti ko sukak! memang sesuai untuk orang berkadar R yang rendah hahahahaha.. akulah tu hahaha.. teringin nak buat roti tapi malas nak ngadun. :D

ks
iye iye malam jumaat malam jumaat kahkahkahkah! ramas jgn tak ramas. imagine je macam uli roti kahkahkahkah! :P

err.. cookies to rangup. yang lembut masih belum try lagi. :D

cikayu
sila.. sila.. yang jenama bagus macam breville, kenwood, panasonic. akak punya tu europe punya. tak poplar sgt pun. nanti hang check price range camana. kat sini boleh dapat from as low as £40. tapi itu jenama biasa2 je. yang ratus2 pun ado.. :D

saudah
jgn jeles. nanti pinjam akak punya ek? hahhahhaha :P

nong
sila.. sila.. beli yang higher end pun memang berbaloi. good investment la weh. every week makan roti fresh. :D

rizza
aku memang langsung takdak idea berapa rega kat msia menatang nih. laki aku yang beriye2 nak beli hari tu. pastu dapat pulak yang murah memang terus rembat. aku sukaaaa :D

fid
aku punya murahhh gile. tapi spesel kes. yang paling murah aku tengok dalam £40. ada yang kenwood pun dalam £60 gitu. tengok model la. hadiah kat hang? errr... ni nak tengok account belen sat.. err.. oppss.. sori, tak cukup la.... kahkahkahkah! :P

intan
panas bontot? kahkahkahkahkah! meh duduk atas roti mesti naik gebu hahahahhaha! pegi la survey. takpun suruh aje laki hang belikan :P

eja
tegnok roti pun sexcited? ko memang overrrr nyahhh! beli beli.. pastu aku datang umah hang makan bun sardin hahah :P

rizza said...

ana.. kat msia.. brand yg elok.. lebih RM500 ko... aku pun tak tau dulu.. sebab masa kat aussie tu macam murah ngan berlambak je.. sini susah nak jumpa ko...... sila la hadiahkan satu utk aku heheh.... tak pun.. utk bakal menantu ko tu .. hahhaha

KS said...

Rangup?? Ok. Saya mmg carik resepi yg rangup. Yg soft tak bapa minat

lailasani said...

saya sangat teringin BM ni... aihh... sy minat uli menguli ni, penah buat time berdua2 aje.. pas ade anak ni tak kuasa nk bertapa kat dapo lame2.. so, rasanya BM adalah penyelamat yg hebat... mmg dalam wish list.

knv said...

ks
best resipe tu. cubalah ye. :D

lailasani
kalau ada budget beli jgn tak beli. nanti main kutu ngan member hahahha :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger