Wednesday, May 12, 2010

BM, donut & dapur malus

TTM punyer donut resipe :D

aku copy & paste aje TTM. mekasihhhh banyak. aku sukak! :P :P :P

300ml air suam
80g/1/3 cup melted butter
2 eggs
1 1/2 tsp salt
3 tbsp sugar
600g/4cups bread flour
2 tsp yeast

Pakai BM, masuk ikut urutan.
Setting:
Dough.











14 comments:

synn said...

fuh..sedapnya nampak donut tu:)tiba2 rasa mcm nk mkn donat..tp mn nak cari???hehe

sisdee said...

alamak ppagi buta ini kulihat donut...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tak leh tahan nie :(

knv said...

hehhe..
pegi je beli kat makcik nasi lemak tu :P

mak excited lebih. pasal tak pernah buat donat hahahha! :P

sz | m.a.s.s said...

bestnya ada BM...setel proses uli menguli ye..best2..kena masuk wishlist ni ;)

knv said...

mss,
yep itulah yang paling besh sekalik hihihihihi! harus masuk wishlist! :D

TopsyTurvyMum said...

berbaloi sungguhhhh kannnnn!!!

meh kita kempen diorg beli BM hahaha

Min Aina Ila Aina said...

Menggodanya...

Kalau cuma untuk buat roti, berbaloi tak beli BM ni ye. Harga kat Malaysia?

Kami sekeluarga pemakan nasi tegar.

KS said...

Gebunyaaaaaaaaaaa!!!!

Ms Lola said...

MENYAMPAH!! Buat aku lapar je pagi2 ni

eZa said...

knv, kirim satu BM nih! isk! terliuq!

knv said...

ttm
kempen? hahahah. kalau dapat komisien boleh jugak hahahha :P

MAIA
akak tak pernah survey kat msia. tak pernah terfikir pun nak beli actually. tapi sebab dapat good price then my husband belikan jugak hihihihi :D

ks
memang best resipe si ttm tu. kalau rajin nak ngadun ngan tangan buleh jek hihihi :P

lola
aik? marah nampak? kahkahkahkah! kesian donutku yang tak berdosa. :P

eza
kirim BM ke kirim roti? muahahahah! :P

mamaDhea said...

kena masuk checklist eh wishlist ni.. :P

ena said...

akak... sedapnyaa!!! ahhh ni benci masuk blog akak nih!! suma aku nak makan!! tapi daku takdak BM dan takdak R.. huwaaaaaaaaaaa

knv said...

sya
masuk jgn tak masuk. harus tak nyesal. hari tu akak buat donut dough dapat la dalam 80 bijik kecik2 tu. seronok tgk budak2 makan. pastu dapat bagi kat orang lagi. semua puji sodapppp hahahha :D

ena
ko benci akak? akak sayang ko! hahahha :P takdak BM pi beli laa.. ramas2 sikit laki hang dengan penuh kasih sayang gitu hihihi! :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger