Wednesday, May 5, 2010

i follow you, please follow me

he he he he he.... :D

keji tau! suruh suruh orang follow blog kita. dahlah tak kenal. tetiba je suruh orang follow. :P ni actually terbaca kisah kakak chef tersohor kat perth pasal follow ai follow yu nih. kelakar la pulak. dan honestly, apakah maksudnya widget follower ni?

how important is it to you?

adakah banyak follower maksudnya blog kita bagus dah hebat dan popular? well, popular tu maybe, tapi bagus dan hebat tu tak tentu la lagi. bagi aku widget follower ni hanyalah sekadar suka2. macam jugaklah hit counter yang inform berapa orang dah datang baca blog kita. they can be very entertaining at times. tapi sekadar jengoklah. tak payah nak amik port sesangat bak kat orang kampung aku.

ada blog yang aku tak jadik follower pun, tapi aku mesti dan wajib jijak blog dia hari2. bukan tak nak follow tapi asyik terlupa je. dan memang tak penting pun. yang penting aku tahu yang blog sekian sekian memang menarik tertarik da bomb. dan aku rasa semua orang pun gitu jugak kan? so don't feel obliged to be a follower and don't feel that people are obliged to follow you.

dan kepada pembaca2 yang aku tak follow blog korang secara rasmi, toksahlah heran. yang penting aku baca entry2 korang day by day. antara korang tau atau tidak aje. dan kepada follower2 blog aku ni, setinggi2 terima kasih kerana sudi follow aku. it's an appreciated effort; to each one of you. hendaknya berbaloi :D. dan kepada pembaca2 yang tidak follow pun, sudi2lah tinggalkan komen kat entry2 aku nih so that bolehlah kenal mengenali dengan lebih rapat lagi. cecewahhhh! :P

so, bila nak jadi follower ai ni? cepat cepat tawwwww..... :P :P

17 comments:

sz | m.a.s.s said...

sy pun slalu gak tak igt follow ke idak blog kengkawan ni...kadang2 trus je link url blog list tu..kadang tak jupe button follower (kukuh tak alasan ni? kuikui)

Ealyie said...

heh.. bertahun ku tunggu turn nak mengomen.. lembab la sungguh pc ku ini.. :(

akak non ku sayang,
sudah berapa kali ahkak pindah rumah?? tiap kali itu jua ku membuntut mu..! ahahahaha..
teringat memula blog mu di'pornokan' oleh si mike tu, gabra woo.. kuikuikui.. hang ingat lagi dak?? :p

knv said...

mss
kukuh.. kukuh! kengkadang langsung tak nampak pun widget tu. nak mencarik tak koser la pulak kan? hihihi.. :P

ely
kah kah kah ko ingat lagik si mike haru tu? eh ada lagi ke idak page tu ek? ke dengan dia2 pun dah dipornokan dah? iye.. iye.. ko memang pembaca setia akak. ko nak hadiah ke? kah kah kah :P

TopsyTurvyMum said...

ai dah polo u lama dah...sgt koserrr mak taww..

biasanya kalau kita follow blog org tu, nanti kat dashboard ada keluar kalau update kan..tu jer la gunanya..

bukak sket kessah lama ye kak non? apa yg buat hang taruk link blog aku yg nan ado tu dulu...aku perasan kat feedjit..aku masuk blog hang...best jugak haku baca blog hang nii..aku pun link sama...
dah ketagih plak..mula2 mesti nak bukak blog hang dulu..eccehhh..kembang dahh!!

eZa said...

saye mmg follow kak non. ater knv follow teman dak? ;)

sisdee said...

i follow!!!
bak kata sinar (krill, kak engku dan Salleh yaccob) hehehehe

actually klu nk follow follow le..mak tak kisah :p lagi suke hahahhaahahh
tp klu follow lagi best dpt tau update org tu kan heheheh..

i dah follow ur blog then klu tak baca rasa rugi..tu jek :)
sama gak cam now nie org sibuk cari duit ngan klik2 nufnang..i masuk gak nuffnang tp tak pnah kisah pun psl bape juta org tgk my blog..sbb asal cite blog adalah tuk berkongsi cite jek..heheeehehe..
rasa dah lari tajuk le kot aku nie :p

KS said...

Kak Non,

i tak follow u tapi i stalk u. Boleh kak non?? Heeheh... Kadang2 aja i bersuara... Masa2 lain i bersuara dalam hati jek sebab i kalo pakai handphone mmg malas nak type komen sbab keypad kecik tak puas hehe

tapi sememangnya i heart ur blog. Macam2 ada!! Hehhe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

saya baru pollow.. tak de lah jadik follower yg kat widget2 tuh.. tp saya letak your link kat my side bar!!! suke tgk rancangan masak memasak!! hahah.. i love your blog... entertaining dan sempoi jer..

Zety Zin said...

dulu2 pun rasa jadi follower ni sebab suka2 and suka baca blog tu.

now semenjak akses ke blog telah dicatu oleh company ku tersayang ni (sejam sehari je. huhuhu), maka dengan menjadi follower ni lah menjadi pengubat hati beta. sebab boleh baca blog kat google reader.

nasib baik saya follow akak. kalu dak tak merasa le nak baca blog akak sekarang. huhu.

Ina Hashim said...

salam

i've always been ur silent reader all these while.love your entries esp. bab cooking..but now...I FOLLOW YOU TOO..huhu

Fid said...

antara yg aku baca la kan
kalau jd follower kita yg si tukang follow ni dpt free promotion blog la
katakan org masuk blog hang nampak aku follow then depa klik pi blog aku..gitu jaaa

yg lain2 wa tak tau
wa rasa traffic lg penting kot drpd follower

Mynie said...

i follow you but i'm not your follower :)

MN said...

i will follow youuuuuuuuuuu...
(sambil membayangkan diri sendiri pakai sut kuning tu)

Sayang.Ibu said...

yelah kak nonnnnnnnnnn... ai dah follow youuuu... muakakakkaa... eh apsal saya x follow akak nih? walhal hari2 mesti mau kepoci kat cni...kompiusss.. :P

knv said...

ttm
hahahahha.. aku tau.. aku tau.. aku yang link hang dulu kan? aku actually suka merayau carik malaysian yang dok obersea. aku jumpa link hang kat satu blog ni.. aku lupa dah. tengok2 rupanya hang dok aussie. tempat jatuh lagi dikenang. tu yang aku cecepat je link. pastu hang lawa. pastu hang pandai masak. pastu hang pandai jahit beg. jahit baju. hang ada boot cantik sampai ke lutut. hahahahahhaha.. sabor jelah aku. :P

eza
akak tak follow hang lagi ke? hahahhaha.. aku dah kata dah. nanti akak check balik ek? kalau belum follow hang tulon la followkan sendiri muahahhaha! :P

sisdee
saya lagi suka link blog dari klik follow2 tu. kalau follow update keluar kat dashboard je kan? so better kalau link aje pasai jimat masa sikit. tak selalu pi dashboard pun actually. oh mekasih follow blog rambu ramba saya ni hihihihi :P

ks
hang memang! hang aje stalk akak tapi blog hang tu terkunci rapattttt sokmo kan? ini tidak adil! hahahhaha! apa sangat yang ko sorok dalam blog ko tu? teringin gak akak nak stalk balik hahahha! :D

filla
oh mekasih diknon. nanti akak terjah blog hang pulak ye? masak memasak tu kena hati2 sikit. pasal resipe adalah amat amatur sekali hahahhaha.. kebanyakkan resipe saya baru buat first time. saje je letak kot2 ada jugak orang yang M macam saya nak cuba resipe simple2 hihihi..:D

zety
oh ye ke gitu? boleh baca kat google reader ye? oh baru akak tau. kuno gak aku ni hhahhaha! apa2pun, mekasih sebab gigih jugak nak baca blog akak voks nih :P

ina
tenkiu bebeh. akak dah linkpun blog hang. mai la sini sokmo ek? :D

fid
oh gitu ka? so maybe good for commercial purpose. patut la aku tak paham hahahha... :P

mynie
i follow u too, dear. and your book blog, too. :D

mn
kah kah kah! mak rinduuuu dengan si kuning ittewwww. dah lama tak nampak hahahhaha :P

intan
nasib baik hang cepat. kalau tak, tak dapat eskrem poton pree. perasa kacang merah. kahkahkah! :P

KS said...

ala kak non,

blog saya biasa2 jek kak non. tak mcm blog akak yg vouge dan vadevass ini hehe

knv said...

ks
iyolah tu! ni email akak ana_miraa@yahoo.com. sudi-sudikan lah.. :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger