Friday, June 25, 2010

aimie & aisyah YEAR 2 INSPIRE

berhimpun sebelum mula session Inspire. tu yang dua orang tu cikgi2 untuk Year 2. satu cikgu si aimie, satu cikgu si aisyah.


aimie and aisyah. skemaaaa anak2 mak... :P


first, class session. mari belajar mengira anak2! :D


dok pusing kompas :D


ni kelas si aimie.


second session kat playing yard. belajar matematik sambil bereksesais.. :P


guna stopwatch. kira berapa kali skipping dalam satu minit.


pakdara amik gambor anak dara. makdara lak amik gambor pakdara. :D


kira berapa kali boleh tatang bola dalam seminit.


sebelah yard ni kelas si arina pulak. tengah dok sibuk buat bendera england.


arina with her flag.


berapa hurdle dalam seminit.


shooting ball in a minute.


good job aimie! :D


good job aisyah! :D



anak2 dara yang keletihan. :D


hula-hooping in a minute.


counting again.


third session: IT lab. doing maths games in the internet.


9 + 5 = 14. good job aimie! :D


aimie in action


contoh2 maths game.

aisyah dok pulun. dia suka la game2 IQ cam ni. kata pelajar contoh :P


akhirnya habis pun! :D


11 comments:

aida said...

bestkan sekolah kat sini

knv said...

hmm... risau nak balik malaysia. harus terkujat depa.. hmm..

Zety Zin said...

bagusnya aktiviti budak2 ni. takde la memerap je dalam kelas kan. badan sihat, otak pun cerdas. :)

ena said...

bestnyaa... hehe

knv said...

zety
a'ah sempoi je sekolah depa ni. yang penting nak bagi budak2 suka mai sekolah. :D


ena,
actually maknya yang lebih excited dari budak2 hahahhaha! :P

Fid said...

knv
adakah balik sini esok lusa depa tak mau pi sekolah yg tak best berhampiran rumah?????
international skul la weii hahahahha

KS said...

kalo camni saya pon nak belaja tadika semula! hehe

knv said...

fid,
hahaha.. nak tak nak ada pilihan lain kah? tak mampu aku nak masukkan international skul. :D


ks,
samalah cam akak. aku yang lebih terkinja dalam tu sampai cikgu dia pun gelak hahahha :P`

HUda said...

kreatif lah method mengajarnya..i likeeee... mmg terkujat balik nanti..masukan aje mana2 international school kat sini hehe..

knv said...

ude,
takyah masuk international school. aku suruh aje laki aku sambung phd lagi. buleh extend lagi 3-4 tahun hihihihih :P

kinna said...

tgk gmbr ni tingat kt anak2 buah yg berada juah disana..(anak buah sulung dan second)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger