Wednesday, June 16, 2010

cake by BM

dah lama teringin nak cuba resipe cake guna BM ni. aku ikut resipe book dia aje. berdebar2 gak sebab takut tak jadi. macam tak konfiden je gitu.

anyway, it turned out fine. texture dia tidaklah selembut kek. aku rasa pasal ada function 'knead' tu yang buat texture dia agak padat. rasanya in between kek dengan roti. not bad la kalau nak buat kek yang ringkas dan cepat.

Lemon Raisin Butter Cake
Ingredient 1:
Butter melted 3/4 cup
Vanilla essence 1/4 tsp
Eggs (beate) 3 medium
Lemon juice 2 tsp

Ingredient 2:
Plain flour 1 5/8 cup
Baking powder 2 tsp
Caster sugar 1 cup
Raisins 1/2 - 1 cup

Use setting: CAKE

Method:
1. Mix group 1 together in a separate bowl
2. Sieve group 2 together in a second bowl
3. Combine group 1 and 2 together until mixed
4. Pour mixture into breadpan

Selamat mencuba! :D








10 comments:

synn said...

fuh,,sedapnya:

Fid said...

hang mmg buat aku bara
hang memang melampau
besday aku 12 jan
sila bagi hadiah BM
hang beli la yg baru yg hang ada tu hadiah kat aku kakakakakakaaaaaa

keji keji

benci benci
aku rasa macam nak meletup kenangkan BM hang
hahahahaa

kalaulah kak non bagi BM kat aku ish ish....

knv said...

synn
tak sesedap macam kek bakar dalam oven. dia keras sikit ala2 roti gitu. tapi naik cantik.

fid
hahahahhahaha! dah meletup ke belum? kalao belum meh mai order. orderline masih belum ditutup hahahah!

alaa.. kalau aku bagi kat hang, kat orang lain pun aku kena bagi jugak jugak.. kang tak adil kang sapa yang malu? mereke dan keluarge mereke jugaakkkk... :P

Ms Lola said...

mcm muffin?

knv said...

a'ah gitu la lebih kurang. muffin yang padat gitu hahahhaha :P

Fid said...

aku bkn x mau order tapi aku takut x dan wang nak bayar tak dannn
adik aku minta sponsor dia kawen uwaaaaaaaaaaaaaaa

Fid said...

aku bkn x mau order tapi aku takut x dan wang nak bayar tak dannn
adik aku minta sponsor dia kawen uwaaaaaaaaaaaaaaa

KS said...

Wahh sudah maju setapak lagi... Jam bila nak buat pulak?? Hehehe

knv said...

fid
takpa la lagu tu. lain taun hang buleh order yea? hihiiihhi :P

ks
masih tak sampei seru nak buat jem hahahahha... don't tempt me please.. :P

Fid said...

ya la a laa
lain tahun la ya laaaaa
hahahhhahaha

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger