Thursday, June 17, 2010

cheesy wedges

favorite anak-anak. sesungguhnya aku akan rindu nak beli cheese murah2 bila balik malaysia nanti. sabar ajelah. kalau nak beli kat kfc tu, kena beli empat bekas untuk empat orang. dah lah sikit secoit je. hmmm... oh cheeseeeee! :D


wedges ini buatan kedai. tolong la jangan ada sesapa suggest aku pi tanam kentang sendiri dan buat wedges sendiri pulak hahahhahahaha..... tak kuasa tawww! :P


masak air+corn flour+orange cheese+salt+pepper atas api perlahan.


kacau-kacau sampai jadi likat macam ni. api perlahan je tau.


siap sudahhhh. buat untuk breakfast amat mudah dan jimat masa. :D


8 comments:

sz | m.s.s said...

ooohohoooo..jgnkan anak2 kak non...mak budak ni pun shukeeeeee

chilun @ cik pau @ bibimie said...

ooohh... mcm tu jerk ker masak nyer... huhuhu... bleh cuba nih..

CiKaYu said...

saya terliur melihat cheesy wedges mu itu...

knv said...

suzie,
buat la.. senang je yang. :D



pau,
akak buat camtu lah. budak2 makan macam sedap je hahahha :P



cikayu,
pi beli kfc.. :P

Ms Lola said...

MENGANCAM! err orange cheese tu ada jual kat mana kat malaya?

knv said...

rasanya pernah nampak kat section cheese jugak. yang sekeping2 tu pun ada kot. cuba try giant.

Mummy Dasy said...

salam... thanks kak...mmg tercari2 resepi cheesy tu..pasni leh try wat sdiri lak..anak2 ske makan cheesenye jek..

knv said...

mummydasy,
cuba lah ye? cornflour tu toksah banyak. dalam 1 sudu besar je. larutkan dengan air dulu sebelum masak atas api. kalau tak kang nanti berketul-ketul pulak. kacau kacau kacau atas api perlahan2. semoga jadik! :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger