Friday, June 25, 2010

keji NM

rentetan dari entry CikPuanKamil., walaupun bukan kes yang serupa.

antara benda-benda yang aku tak boleh nak faham dalam dunia, ialah bila suami orang ada affair dengan bini orang. tapi kononnya masih bahagia dengan pasangan masing2. why oh why?

hina betul orang2 yang sebegini. apa lagi yang kau nak? orang bercinta kau bercinta. orang kawin kau pun kawin. tup tup dah kawin hang dok sibuk cari pasal dengan pasangan orang lain. astaghfirullahalazim. tak bersyukurkah dengan apa yang ada? kenapa perlu menambah dosa, menambah pasal? tidak cukupkah dengan amanah yang allah suruh kau pikul selama ini?

aku pernah cuba untuk berkawan dengan spesis ini. tapi tak jalan. pasai aku memang tak paham dengan cara depa berfikir. tak faham. tak faham. dan tak hingin nak paham. yang lelaki tu gatai maybe la kan. tapi yang pompuan bini orang tu memang la aku tak paham. tak cukupkah berkasih sayang dengan laki ko aje? dengan anak2 ko aje? banyak sangat ke masa lapang sampai boleh tergamak ada affair ngan laki orang lain?

satu aje aku nak cakap.

dah sah sah ko ni hidup tak takut Allah kan?


9 comments:

eZa said...

yg tak boleh tahan kalau bagi alasan "nak seronok² aje". heh! xleh terima dek akal... :(

sz | m.s.s said...

sy pun ada kenal spesis gini kak non...wat tambah dosa kita sendiri plak bila sek hal dia jadik topik anyaman ketupat kitorg...sedih sgt sbb diorg ni tak pikir ke anak beranak masing2...adehhhhh

m-i-o said...

hmmm. kalau takut kat Tuhan, idok le dibuatnya perangai gitu. hehe.

ada satu buku Sushi For Beginners by Marian Keyes. satu karakter ni, macam ni la sikapnya. dia ada suami yg handsome, baik, loyal, good income dan ada beberapa org anak. but still - nakkkkkk jugak ada secret affair dengan org lain.

tp itu mat salleh la kan.

yg org Islam Melayu pun nk buat gini apehal?

aida said...

yatta... my old division was like this. hahahah, pusing kanan affair ngan laki orang, pusing kiri affair ngan bini orang, pandang depan affair bini-laki orang..

mujur saya tak gila dibuatnya duduk division tu

mommysarah said...

saya ada sorg kawan mcm ni. kawan yg mmg alim gak. tapi ntahlah kan, kata tak bahagia dengan hband tapi tetap menambah keluarga tp tetap ada jantan lain. paling best, tak pernah kantoi. dengan kitorg pun sebab terkantoi dating2 pegang tangan. yewww!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

i have a few of my friends yg like that...even one of them is my close friend...mmg terpikir jugak sume2 tue babe, tp as a friend, we can only advice them...
hal2 dia tue, dia punye pasal...i will try to keep myself out of it...

just dont let that thing effects ur friendship :)

knv said...

eza,
semoga berpanjangan seronoknya.. :P


sz,
oh memang tak baloi umpatan2 itu. tak pasal pahala kita dapat kat dia.. :P


mio,
jawapannya macam yang eza cakap kot? kahkahkahkah! :P


aida,
mak aiii?? cam cerita hollywood pulak! hahahha.. :P


mommysarah,
ya allah malas nak faham. err.. alim atau tidak tiada kena mengena actually. it's surprising!


verde,
i don't know. what if the victim is you? can you condone such action? i honestly can't.

Fid said...

laaaa
baru tadi aku ngan laki aku cakap bab ni
tapi aku tanya awat ada laki org yang masih nak buat sex ngan betina di luar

adakah zaman la ni ZINA itu dibolehkan....

bab laki org ngan bini org ni depa dah tak layak hidup hukumnya rejam sampai mati kan?

Fid said...

kat opis mak kepada kwn anak aku kan
siap ada laki org..berbinikan cikgu dok ronggeng ngan bini org tua 10 thn drpd dia dgn alasan bini jauh...yg bini org tu plak bg alasan dia kemaruk laki dia tak layan sgt
bangang tak??dah tu kan kat car park syarikat pun bleh dok huhuhahaha
jenis tak takut kena panah petir tgh bogelan kakakkaa
ambik

dan yg best syarikat depa buat k-o-ndom hahahahhaa

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger