Friday, June 11, 2010

sila bagi sikit kredit kat laki kau (ok.. ok.. hari ini hari emo aku..)

aku serius tak paham dengan demam FB ni. macam2 cerita. macam2 hal. inikah kebebasan bersuara yang perlu kita bangga-banggakan?

yang aku nak sentuh sangat2 part2 secara lintas langsung atau tak langsung; mengata-ngata laki masing2. oh come on. dah tua-tua pun semuanya. takkan tak malu nak bagitau satu dunia yang kau ada masalah dengan laki kau? sampai orang asing yang tidak ada kena mengena pun tau yang laki kau tidak ambil berat, tidak romantik, main kayu tiga, menyakitkan hati, tidak pandai ambil hati isteri, tidak suka buat kerja rumah, blah.. blah.. blah.. blah..!

come on. give a little bit of credit to your husband ok? aku tau la jiwa kau merana tengok orang lain punya suami penyayang tahap gaban kan? sorry la beb, no excuse there. marriage is a seriously sacred thing. selagi laki kau tak buat benda haram dan tak suruh kau buat benda haram, maka kau wajib jaga air muka dia. wajib kau tau tak? W.A.J.I.B. kau tau tak dosa peringkat ke berapa malukan laki macam tu? kau tau tak dengan status kau yang penuh keluh kesah itu, suami engkau telah terdorong ke dalam kancah fitnah? kau tau ke tidak? kalau tak tau, dan tak berniat, dan tak perasan langsung, aku nasihatkan kau pergi timba ilmu secukupnya dulu. sungguh la tak berbaloi terhumban ke neraka sebab sibuk mengutuk laki dalam FB.

aku tau. aku tau. memang tension jadi perempuan ni. banyak sungguh masalah kan? so, kalau tak kongsi dengan kengkawan, nak kongsi dengan siapa kan? kepala hotak la beb. kepala hotak. itu aje yang boleh aku cakapkan. apa kau ingat orang lain takde ke laki yang menjengkelkan? apa kau ingat semua orang ada laki perfect 10 ke? kau ingat kau sorang aje ke ada masalah dengan laki kau? grow up, ok? kalau betul la sangat nak meluahkan perasaan, pergi email senyap2 kat kawan2 rapat kau. itulah gunanya kawan. bukannya dengan bagitau semua friends di alam maya yang kau tengah bersedih pilu kerana ada laki tak guna. takpun lagi senang, pegi aje mengadu kat pejabat kadi. lagi ramai expert2 kat situ yang boleh nasihatkan kau.

so there. aku dah cakap pun. kalau teringin nak de-friend aku lepas ni pun, sila kan lah ye. seriously, aku pun dah naik menyampah dengan manusia2 yang berkeluh kesah tak tentu hala ni.

adios!

p/s; SAYA MINTAK MAAF KEPADA HARI JUMAAT YANG MULIA KERANA ENTRY2 SAYA HARI INI TIDAK MENYUMBANG KEPADA KEMULIAAN JUMAAT. YANG BURUK2 TU SILA ABAIKAN.

10 comments:

~: UmmiNor:~ said...

kak non, yup betul now ni dah lama yg menguruk laki masing2 secara tak sedar. update status macam2, end up org tahu da tgh gaduh ngan laki etc...one of my frens siap update status yg seolah2 bg hint depa tak dapat anak sbb sperma suami tak sihat? gilossss ke apo....

Zety Zin said...

err... kalau cerita pasal husband yang ngigau ajar student dia kira kutuk laki gak ke??? harus mintak maap dengan hasben balik karang!

Marisa said...

hari tu dlm semanis kurma ada bincang isu ni... yes! mmg tak elok pun!!!! dan membuka peluang kalau2 ada yg mmg nak masuk jarum...

Sayang.Ibu said...

btol setuju sgt tu... kdg2 org x sedar mengutuk suami tu berdosa besar...

TopsyTurvyMum said...

bila yg bagi status pasal laki, ada ramai pulak tu yg dtg sokong....haishh!

rohaadam said...

sis,
sokong tu ,knp lah FB dijadikan medan melepaskan dendam kesumat, mengutuk segala bagai....kekadang tu kita yg malu nak baca...ish mmg x gemar update status semata2 nak ngutuk org tu org ni...yg malu diri sendiri jer....

Fid said...

sebab tu aku x layan fb tauuu.aku tulis blog pun laki baca kalau TER dia sound.aku x suka org suka suka kutuk laki kutuk pak kandung.

Fid said...

btw aku komen sambul lepak kedai mamak teman laki tgk bola

KS said...

fuuhh nasib baik dah lama buang fb!!

lailasani said...

entry ni mmg patuttt... harap2 laa mereka yg buat keje2 camni terbaca entry ni... sgt tak sesuai tau FB utk tujuan tersebut...

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger