Friday, June 11, 2010

what makes you hate your bestfriend?

aku rasa setiap perempuan mesti ada jugak2 best friend yang kita cherished and treasured sampai ke mati.

seseorang yang kenal kita luar dalam. yang sentiasa boleh pinjamkan bahunya untuk menanggung air mata duka lara kita. yang kita kenal kaum keluarganya. yang kita anggap emak dia macam emak kita sendiri. yang kita boleh duduk tumpang rumah dia tanpa rasa malu2, malah kita buat macam rumah sendiri. yang dulu masa duduk di asrama, kita tidur sebantal, share maggie mee dengan air sejuk sama-sama. bahkan pernah suka orang yang sama. pernah bergaduh besar tapi berbaik semula like nobody business. people come and go in our lives, but the best friends stayed on. forever. and ever.

or so i thought.

so, what can possibly make you hate your best friend so much you never want to speak to her again, ever? what can possibly be so wrong that you cut off one of the most significant memories of your life? whatever make you hate somebody that you love so much? apakah yang telah terjadi? i totally can't comprehend. i totally can't.

it's sad, though. i wish we were still friends. even not best friends. just so you know that i miss u greatly. you are a grand lady. i have always admired your guts. and i love u. i so wished that we could just talk about things rather than shying away like this. hell, i miss your mom, too. it took me all the courage not to drop by your house like always and say hi to her. because i don't know what to answer if she ask me about you. because i don't know anything about you now. for years. there were so many things that happened that i wanted to share with you. like we used to be able to share our lives together. the most happiest moment. the most horrible ones.

and it's your birthday today. dan aku nangis hari ni kerana kenangkan kau. aku nak mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki, kalau2 ada kata2 dan perbuatan aku yang lepas2 yang buat kau marah sangat2 dengan aku. sampai membawa diri tanpa khabar berita. apa sangat yang kau benci dengan aku agaknya. i'm so bloody sorry, dear friend.

aku tetap doakan kebahagiaan kau dunia akhirat. sayang aku pada engkau selama 21 tahun ini, hanya Allah yang boleh putuskan. take care sis, no matter where you are. just so you know, i will always hold that special place in my heart just for you. aku harap sangat kita akan berpeluang jumpa lagi. jangan kau benci aku sampai ke liang lahad, sudah.

damn, i'm crying again.

:(

Missing You #17


17 comments:

CY4.0 said...

entry ini perlu ada label Emo. kalau jadik kat kita, kita pun nak tau apa sebab musabab benci sangat2.. kita mau kawan.. bukan mau lawan..

Fid said...

owhhh

aku ada bestfriend ka?

Min Aina Ila Aina said...

Sabar ye kak, hadiah yg terbaik buat sahabat itu adlh doa yang berpanjangan.

KS said...

hhmmmm...

perubahan masa perhaps? yang menyebabkan manusia juga berubah?

dulu2, ketika muda remaja saya rasa saya tak boleh hidup kalau takda kawan. sekarang saya rasa, all u need is ur FAMILY - hubby n kids and that's all!

honestly, saya rasa sekarang saya lebih mesra dengan kawan2 virtual dari kawan2 yg ada depan mata. dunno why...

bib said...

Ana..
sape ek..agak2 aku kenal tak?..hmm..doakan dia bahagia selalu..

Desert Rose said...

I feel u bad, had that kind of experience once, becoz of somebody , aku putus kawan with my best fren, meroyan. Aku rasa ada sesuatu tak kena je dlm idup aku. So I confronted her, pujuk her though its kind of too late. Lama nokk aku pujuk dia.. At last we reconcile, though mcm ada elemen2 yg hilang sikit lah. But I really hope hg boleh berbaik balik ngan your fren tu. Best frens are like harta qarun k.

Desert Rose said...

*badly

sz | m.a.s.s said...

errmmmm...saya takde bff tp lebih kpd close frens...maksudnya tak semua dikongsi bersama tp rapattt bangat...
naape ek kalo tetiba benci bff? agaknya kak non tercurik boipren dia ke...atau kak non lebih "berjaya" drpd dia (peraasaan/perasan dia la padahal takde apa pun)...

ecah said...

Sis..

I boleh maafkan my so-called Best Friend tapi sampai die memfitnah saya pd mak bapak saya,pd kawan2..kol adik beradik saya..malukan saya kat forum sume..at the end nak minta maaf and boleh ke nak lupa ape yg die buat?

yes..i rindu die..nak tau perkembangan die tapi i tak boleh lupa apa die buat kat i..

sbb parut hitam itu sgt dalam..

ALLAh knows best...i even email her..i miz u..i forgave u but i cannot forget what u have done to me..although what is past is past..

Sayang.Ibu said...

bukan senang nak forgive & forget kan kak.. i can feel u.. byk2 sabo ye kak..

mommysarah said...

takper kak non, doakan jek dia terus berjaya dalam hidup. walopun dia makin jauh dari kita...

hang teruskan usaha menguli2 aidilfitri kak non. ngee..

knv said...

yan
yelah nanti akan ku labelkan hahahhaha..

manusia ni memacam kan. sabar ajelah.

fid
takdak pi main jauh-jauh :P

MAIA
oh sungguh benar. semoga dia berbahagia dunia akhirat. :D

DR
betul.. betul... kalau dah kawan sampai 21 years, memang macam darah daging. aku pun tak tau silap kat mana. tup2 hilang terus. kita cari pun, dia dok lari2. macam ada benda yang tak betul. aku pun musykil. dia tak betoi ka, aku yang tak betoi?

Zety Zin said...

rasanya kawan baik ni makin menjauh sebab dah ada jalan hidup memasing.

saya pun dah takde bff lepas kahwin. takat 'hai, hai' kat fb je.

knv said...

mss
akak pun tak tau apa punca dia tiba2 senyap gitu. curik boipren? hahahaha.. itu harus tidak. berjaya dalam hidup? tidak jugak.

ecah
oh pengalaman itu amat pahit. kira back stabber la ye? then if there's hate in between then it's valid. you can hate her.

but my case ni musykil. no reason for us to hate each other.

intan
at my part, takdak apa nak forgive. at her part, i dunno. itullah tak boleh nak teka hati orang.

mommysarah
uli2 aidilfitri? tak koser teman. yang penting nak balik raya makan aje hahahha :P

zety
oh akak masih ada 2-3 yang memang rapat sampai beranak pinak ni. jenis yang kita boleh call depa jam 2-3 pagi kalau ada problem kronik. memang tidak in contact continuosly, tapi we know they are there.

ks
memang betoi we don't actually 'need' them in that case. tapi i really treasure certain friendships, because i don't have many. most of my good friends ni, depa semuanya scattered all over. just a phone call away. and i love them very much.

i learn along the way, we women need good women friends. ada benda yang kita tak kan boleh cakap even dengan husband sendiri because men and women are just two different species.

my good friends are my stress-reliever at times.

bib
of course you knew her... :D

HUda said...

wondering n feeling d same.. n cry.. gosh.. miss her badly...

Rizza said...

ana.. aku pun lebih rapat nga kawan2 alam maya ni.. seperti fid ngan ko...dan juga angkatan SI awal2 dulu...
kawan baik .. baik ke???? aku semua nye macam entah le......kadang2 rindu gak.. tapi adakah kita aje yg anggap kawan baik.. dia tak kan...

hahhahhaha

aku mengarut jap...

Rizza said...
This comment has been removed by the author.
 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger