Sunday, July 18, 2010

dukacita dimaklumkan...

dapat surat rasmi dah dari itu jaypee.A. berkenaan rayuan aku nak minta tangguh lapur diri untuk jawatan tersohor(?!) abad ini.

bila sudah dimulakan dengan.. dukacita dimaklumkan...

maka tak perlulah nak baca sampai habis kan? tak perlu. buat aku menyampah tahap gaban aje. yang sebenarnya aku lebih teringin untuk balas balik dengan nota ringkas berbunyi:

It's ok. Stick to your lousy system, and you are going to miss a lot of talented people out there to run the goverment efficiently. and btw, GTH.

ah ah ah ah ah.. bitter sungguh bunyinya. yes. i'm not a good loser. apetah lagi bila aku tahu yang aku lebih layak dari ramai lagi manusia yang tidak layak tapi terpilih. sucks!

and the most lousy thing of all, it took them nearly one f***ing year to come up with that one stinking letter. apa benda aje yang ko buat kat opis tu labu? kau tak pernah dengar ke orang cakap kalau nak bagi berita buruk, make it fast and simple. bukan dengan drag on and on and on tapi langsung tak berhasil. what a waste of time and dignity.

oh hell, aku sungguh bitter hari ni. kepada semua yang bertanggungjawab buatkan aku bitter hari ni, please just GTH. aku nyampah kat korang semua.

sekian luah perasaan. :D



28 comments:

sz | m.s.s said...

alahai..
jauhhh sangat surat tu naik kapal laut pastu kena berenang2 ke tepian plak kot kak non...

mast@work said...

giler lama baru dapat respon.. kalau orang sakit menunggu turn nak operate mau dah gol!

sabaq na kak.. ada lah tu hikmahnya

CY4.0 said...

wonder why kan.. tak hal bukan lama lagi pun..

Ms Lola said...

sabaq je la KN.... Anggap je la depa ni tak layak nak dpt kakitangan mcm hang.

Apa lagi, pi la merantau cari kerja kat down under pulak :P

Fid said...

satu kerugian besar negara
apalah depa ni buta hati sangat hah???
aku tak leh nak faham depa nih

knv said...

suzi,
iye kot! bangak punya olang hahahah :P


mast,
a'ah yang tenat tu memang harus kojol la jawabnya hahahhaha sabau ajelah :P


yan,
rupa2nya masih tidak efisien. tapi mereka masih leka! hahahha :P


lola,
tak larat dah nak merantau. i lap msia lorrr :P


fid,
aku rasa depa pun takleh paham diri depa jugak hahahha.. pasai memang dah bangak hahahha :P

KS said...

kak,

dukacita sungguh saya dengar berita ni.

u should report to ksn kak. serious u should!! biar dia tahu sket betapa lembabnya delivery system kat mesia ni. please kak tolong la report! saya pon bitter a ni. kasi malu btol!

Sayang.Ibu said...

they are the loser.. not u sis... byk2 sabar ye...

knv said...

ks,
memang dukacita. i dunno. macam takdak ground pun nak komplen. actually memang kalau ikut 'buku' memanglah tak boleh extend. masalahnya depa ngok tak nak langsung consider special case like mine. ikut sgt procedure kalau part2 cam ni. susah la takdak kabel. kalau akak ni anak jutawan hartawan gohead gostan haruusssss dan2 tu jugak depa approve.

ah mangkuk ayunlah semua2 tu. tak koser den!


intan,
how i wish they knew!

Fid said...

tu la masalahnya tak de kabel takat kabel telepon tak de makna kan
kenapa kena ada kabel erk???mean sampai kiamatla aku tak akan kerja gov ish ish

aku sgt2 takleh faham sistem depa
dan apa kerja depa
haaa...over kan

serious...

masa aku pi PAC PTD dulu aku tanya tau
agaknya sbb tu awai2 depa pangkah aku kakakakaaaaa

lousy gilooooo

i rasakan knv..pihak gov kena hantar staff2 depa hak lembab tu mai kerja kilang aku
biaq dia tau langit tu tinggi ke rendah
komunis kat sini weiiiiiiiii

hanya mereka yg episyen saja bleh ngulor time kerja kaakakakakakakaaa
no shopping masa kerja....
no outing kalau senin-khamis....macam dok dlm kandang haaa..tau laaaaaaaaaaa
mai lambat potong gaji....kena warning....kakkaaaaa
patut kena try la pengalaman gini
itu idaklah lg dikira kalau delay kerja berapa markah dah kena tolak.....

Along said...

Mai ai!! Sampai setahun baru sampai surat? Pakai merpati apa?

Takpe la knv, rezeki ko maybe di tempat lain. Keje gomen ni pun bukan hebat mana pun...muahahaha, ni statement nak bagi ko sedap hati. Semoga ko tak give up lagi!!

Mama Adib said...

hang memang tak sesuai keja gomen nyah

nati hang g gomen mati katak ngan red tap gila babas

(anggap laa begitus ) hehe

Mynie said...

ruginya mereka!

m-i-o said...

jgn bersedih.

gaji PTD tu rendah. tak seswai utk org vogue sepertimu - kerana dirimu begitu berharga *tetiba masuk iklan loreal*

so? kembali ke ofis lama? :P

now i have another reason to blame the system. menyampah ai! lembap dulu, kini dan selamanya. errr. kepada government servant yg rajin - jangan terasa hati. ai kutuk yg lembap aje :P

knv said...

fid,
malang aku pasai yang incharge tu bukan orang2 yang out of the box. kalau dapat pegawai yang voks2 yang kenal permata dari kaca, mungkin berjaya rayuan aku.

memang ada officer yang canggih manggih dalam system ni, cuma tak ter-cross path aje ngan rayuan aku hahahahha!



along,
bukan merpati. pakai ikan hahahahhahahahhaha! :P


madib,
entahlah nyah. yang penting aku teringin... :D


mynie,
i hope so. baru padan muka kan? :P


mio,
duit? hahahhah.. kalao fikir duit memang harus tak apply. ni sebab fikirkan penat lelah proses application tu yang sakit jiwa nih. memang bukan rezeki. tapi still nak bangakkan orang jugak hahahah! :P

Fid said...

MIO
KNV nak berkhidmat untuk negara la
apa kes hang suruh pk duit???
dia dah bnyk duit la
kakakakakkakaak

eh knv..la ni pkl berapa kat sana??

knv said...

banyak duit? hak hak hak hak! meh aku nak pi tabuq sat :P

la ni pukoi 6.50pagi. baru siap buat sarapan kat budak2.

mommysarah said...

kak, tak boleh apply balik ker? ke dah berpatah arang berkerat rotan ni? cewahhh

knv said...

boleh sgt nak apply lagi. antara M dengan R aje. and i will lose another year. :P

m-i-o said...

yea betul. application process tu memang sakit jiwa. laki sy tu, TIGA KALI pegi - yg kali ketiga dia sangkut kat interview akhir tu. aku pulak yg berbuih baca yaasin kat umah, moga2 dia dapat PTD. hahaha! tapi yalah, takde rezeki kan.

TAPI.

rezeki lebih lumayan ada di tempat lain :P

a'ah. klo nak kira pasal duit, memang tak payah pandang jadi PTD ni. apa kata jadi dealer BM ngan FS aje? hahaha. bisnes import-export gitu. kayoooo weh! :P

ena said...

uhuk uhuk uhuk!!!
aku gov servant tau!
tapi aku rajin dan efisyen! pecayalah kak!! hahaha

btol la kak.. bak kata MIO.. keje gov bukan best sgt! tak pyh la ko kekal bengkek kak! kalo best, idok le aku terhegeh2 amik unpaid leave semata2 nk dok spore nih!! hahaha

flowerella said...

KNV,

mungkin ade hikmahnya. sekarang maybe rase pahit sangat, tak boleh nak carik hikmahnya kan... i selalu ingat this phrase kalau rase2 cam things do not go as planned:

"When one door of happiness closes, another opens; but often we look so long at the closed door that we do not see the one which has opened for us."

knv said...

mio,
oh ye ke about your hubby tu? hmm interesting! rezeki ada mana2pun kan? tinggal nak korek dan gali aje.

tapi hati ada sikit berat ke arah yang satu ini. tapi kalau allah tak izinkan, akur ajelah.

BM and FS tu suka2 aje.. takdak chemistry hahahahha! :P


ena,
nak ke spore hang? pindah kerja sana ke? eh akak percaya hang memang efisyen. sesapa baca blog ni memang semuanya efisen2 belaka hahahahha! :P kalo tak sapa yang malu? mreke dan keluarge mreke jugak! :P


nong,
i percaya memang ada hikmah semuanya ni. cuma masih rasa nak maki orang2 tak efisen dan kerjanya menyusahkan hidup orang lain hahahahha... :P

oh well, dunia luar itu masih luas. :D

sue said...

KABEL adalah perkataan yang sangat menyampahkan kann..kannn..

kalau akak terjerumus ke dalam sistem iteww, sakit jek mata, hati dan telinga tengok orang-orang yang buat keje suam-suam kuku jek.

saya yang duduk dalam sistem ni pon asyik sakit hati jek. Jarak opis besar dengan opis kecik tak sampai 2KM pon surat 3-4 hari baru sampai. Itupun setelah 3-4kali tepon. Tak pelik la kalo kes akak ni setahun baru sampai. Haihhhh...

knv said...

sue,
betoilah tu. kalau ada member2 sue yang lagu tu, sila nasihat sikit. sometimes depa tak sedar yang depa pikul amanah ramai orang2 kat luar tu yang tidak punya kuasa dan kedudukan.

buat kerja kerana allah. insyaallah mana2pun selamat.

isz_3707 said...

aku setuju!

memang rugi diorg xamik ko

sama macam diorang rugi sebab tak amik aku

ngeeeeeeeeeeee

chillex kak, ada rejekimu di tempat lebih baik tu nanti

Ealyie said...

adohhh... aku lah yang paling kiciwaa..:((

mirah said...

memang kalau akbel besar ada, harus dapat tu..
takpelah k ana, sure ada rezeki tempat lain yg lebih baik utk akak. Dan sure juga seua ni ada hikmah tersembunyi. Believe me.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger