Tuesday, August 3, 2010

CCUK : fruit picking


straight dari Cardiff, pi singgah sini untuk fresh fruit picking.

COURT FARM AND LEISURE

memang pengalaman yang sukarrrrr nak dilupakan. alhamdulillah sempat jugak pi sebelum nak balik malaysia ni. :D enjoy the photos. sila jangan jaki!! :P


it's an animals farm + fruits farm + veges farm. entah berapa ekar tanah depa buat ni pun aku tak sure. tapi memang kagum jugak hamba anak beranak. :P

buruh2 bersama bakul masing2. :P

semangat laki mak :P

Posted by Picasa
ni sebahagian kecik dari fresh fruits yang ada. memang batak lah! :P

mula2 start tu, tak tau nak pi mana dulu. sungguh jakun! :P sebelah kanan tu plums, kiri strawberry kiri.


plum yang baru nak naik. tapi banyak jugak yang manis. gelojoh makan kat situ hihihihi :P

aimie eating the plum.

Posted by Picasa
ni dah masuk strawberry line. rasa jangan tak rasa! :P

buruh kasar menunjukkan hasil petikan :P

satu bakul strawberry with plums and apple hijau.

apples.

Posted by Picasa
oh yang ni PALING best! cherries yang ripe and sweet. merening perut dok makan tak henti-henti. petik petik makan. petik petik makan. :P

hasil petikkan cherry. :D kalau korang dekat sumpah aku bagi sorang sebijik ah ah ah ah :P

buruh kasar berehat bawak pokok cherry setelah seharian bekerja. hahahhaha :P

lagi cherry. saja bagi panas sikit hahahha :P

Posted by Picasa
yang ni pun best. raspberry line. sayup sampai hujung sanun. yang ni pun petik2 makan. petik2 makan. :P

buruh2 kasar menjalankan tugas memasing :P

kasik close up sikit kakak :D

tiga serangkai.

Posted by Picasa
bangga dengan hasil penat lelah dan pahit jerih :P

hah ni dia sebekas :P

bergambar bersama hasil memasing. letih dah weh!

Posted by Picasa
aku memang suka dengan saujana mata memandang ladang ni. memang aman damai. err.. kat msia mana boleh cari tempat fruit picking macam ni?

13 comments:

croft said...

kat balik pulau penang ada satu. buah2 tropika la. tapi kalau pegi, memanjang bukan musim buah, so sy tak penah la berpeluang nak petik buah. Selalunya makan terus buah yg takde musim kat situ, cam tembikai, jambu dll. tengok gambar je lah

Kazaztan Team said...

terliur...terliur..terliur...aaaaa

Fid said...

laaa knv tak de gambo??

Anonymous said...

sumpah! saya jaki. hahaha.....


-marisa-

Zety Zin said...

wowowowowo... gambar cherry tu memang membuatkan mak merembesss... hahahaha

iza said...

fruit picking ye kak non..ada..belakang umah haku... pokok betik..ada la sebatang..buah dia aku simpan sampai hang balik..bg privilege utk hang pick sendiri..hehe...

mommysarah said...

kak, nak masuk farm ni, kena bayar dulu ker? dengan petiknya lain, dengan masuk perutnya lain. pueh hati tu...

Sally said...

Salam..memang tak leh tahan la tgk buah2 ni..hahha agaknya saya kalo dpt peluang ni harus bawa guni gitu..hehe:p

Sayang.Ibu said...

eh kt blkg umah mak mertuo den pun ado nih... muakakakaaa.. *mode jeles*... :P

KS said...

nak nak nakkkkk!! nak buat cheesecake sedapppp!! slurrpp.. jeleshh..

jua said...

cherries!!!
kak, dik non kat sini beli satu kilo 75 hinggit. mahal nak mampos. tapi sebab teringin, bayor je le.

knv said...

croft,
hahahhaha... iye ke tu? besar tak ladang dia? kena bayar ke?


KT,
hehehhe... nanti pi carik kat cold storage ye? :D


fid,
aku dok blakang pulun ceri. huduhhhhhsss! :P


marisa,
hah apa lagi? meh cuti2 UK!


zety,
ceri tu memang best sungguh. tak terkata! :D


iza,
aku takmo satu pokok je. aku nak 100 pokok. baru meriah sikit hahahahha! :P


MS,
masuk takyah bayar dulu. tapi bakul tu dia charge £0.50 sebakul. buah2 yang dipetik tu kena bayar. tapi separuh harga la dari luar. itu yang makan banyak2 dulu masa petik tu. yang dalam bakul bawak balik rumah hahahha .. :P


sally,
buleh aje bawak guni. tapi kang pengsan lak nak bayornya tu. bukan free buah2 tu hahahhaha :P


intan,
hah baguslah tu. boleh hang buat niaga hahahhaha :P


ks,
oh memang sedap. ni tadi ni baru lepas buat strawberry milkshake kat budak2. sedap nak mapuh okkkkk....


jua,
ya allah mahal gilossss tuuuu! patut la akak tak pernah makan ceri kat msia. tak gamak den hahahahha :P

HUda said...

nak fruit 'durian' picking tak? hehe.... peluang dtg kita layannn.. bila lagi kan... i m so happy for u n family..tak sabar tunggu hang balik..

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger