Saturday, August 21, 2010

sardin french toast



bahan-bahan:-
sambal sardin verde budiman :P
1/4 cup tepung ]
3 biji telur ] blend sekali semua
1 cawan susu ]
secubit garam ]
(nota: tepung akan keraskan adunan telur so that roti tak soggy after goreng, dan roti more fluffier)

cara-cara:
1. sandwichkan sambal sardin
2. celup dalam batter
3. goreng depan belakang dengan api perlahan





9 comments:

IntanSham said...

wowww sis...nmpk yummehhhhh... :)

Khairani Bahaudin said...

Yummy!!! apa2 yg berasaskan sambal sardin mmg all time feberet:) nnt red nk cuba.

Mommy Lyna said...

Saya tak suka sardin.

Motippp?

TopsyTurvyMum said...

Basah keyboard haku!!
harus dicubak nanti!

eZa said...

knv, fresh milk ka yg dimaksudkan susu itu?? :)

CiKaYu said...

oo..sangat senang yea...harus dicuba...perut pun berbunyi...

knv said...

intan,
best! pegi buat! buat sardin tu pedas2 sikit! :D


red,
yep sambal sardin all time fav! :D


cikgetah,
abih tu apsal ko komen? :P


ttm,
ko memang hover nyahhh! kowserrr! :P


eza,
a ah akak guna fresh milk. rasanya susu cair tin tu pun ok kot. :D


ayu,
senang banget. pegi buat! :D

Ms Lola said...

perghhhhhhh

knv said...

orang dalam pantang takleh komen pasal makan muahahahhaha! :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger