Wednesday, October 20, 2010

20102010


hihihhihhihi.. superficial betoi. orang buat entry 20102010 aku pun nak jugakkkkkk! :P

anyway, kebetulan hari ni hari happy aku selama dua minggu bermula kerja kembali bersama tikus-tikus yang asyik2 lari dalam bulatan tak henti henti. haaaa? baru dua minggu kah? apsal aku terasa macam aku tak pernah pun berhenti bekerja? apsal aku terasa macam pengalaman di birmingham itu sesuatu yang amat surreal? yang sebenarnya hanya satu mimpi panjang?

serious. bila aku bawak kereta sekarang, fikiran aku melayang-layang ke satu daerah asing tapi tak asing. bila dok baca entry2 aku setahun yang lepas aku sengih sorang2 macam kerang busuk. terasa macam mengalami keadaan diluar jasad. hihihihi.. you know what i meant. aku kah itu yang stress jaga anak2? akukah itu yang rajin masak itu ini? aku kah? aku kah? surreal IS the word.

anyway, the realiti is now.

hati aku seperti jatuh ke lantai dan pecah berderai derai seawal hari pertama melapor diri ke office. bila bos cakap "welcome back. it's good you are back. your sales target is rm10mill. so go away and start working! :P" mak haiiii! takdak bagi salam apa semua pun. aku tak sure aku nangis ke ketawa masa tu. tapi serious terus rasa macam nak bakar sesuatu jam2 tu jugak. terus aku membandingkan semasa aku didaerah asing itu betapa bahagianya hidup membuat kekcoklattumpah™. membuat sarapan anak2, hantar amik anak pergi sekolah, tengok movie dari internet bla bla bla. dan takdak sapa berani berani nak suruh aku pegi jual tong sampah yang bernilai 10 juta! adakah ko gile boss? tau kah engkau bahawa aku tak ingin langsung berada disini dan jual tong sampah ini untuk kau? nah bos, ini aku letak surat perletakan jawatan aku efektif 24jam dari sekarang!

oh lupa, itu cuma mimpi indah. ye. kesimpulannya aku masih disini meniti hari-hari stress dikelilingi oleh tong sampah tong sampah yang juga merupakan sumber pendapatan aku. maka insaflah aku; it's either you are in. or you are out.

kerja aku selama hidup ini, ialah surviving; and making the best out of situations. that's what i do well.

dan sekian dulu wahai pembaca2 voks ku. sesiapa nak beli tong sampah seli kontek aku. aku bagi discount patut patut. :D

17 comments:

m-i-o said...

huiii! vogue gile jual tong sampah harga 10 juta! *cepat2 amik kalkulator kira bonus* hahaha :P

my mom was right - i should do something that has to do with recycling - mengenangkan kegigihan mengutip plastik sebab harga recycle plastik ialah 70sen sekilo. hahaha! i mean, macam mana tong sampah buleh berharga 10 juta, padahal harga plastik ialah 70 sen sekilo?

by the way, you're making me more confuse - tell me the connection between kedai tayar, kek tumpah, herbalife and tong sampah? is it merely a matter of surviving?

knv said...

mio,
belum apa2 dah kira bonus? keji gilos! ketahuilah, takdak sales, takdak bonus. sila buang dulu calculator tu jauh2 ek?

tong sampah ku alaf baru. sebab tu mahal. lagi satu kena insaf, kalau rajin, jual sampah pun dapat duit. apetah lagi tong sampah. hahahahah :P

oh my point is,
"either we are in, or we are out"

whatever situation we CHOOSE to be in, please make the best out of it. that's my defination of surviving.

kita selalu cakap kita tak choice, thus we stuck in a place we hate. but i learn that the choice is always ours to make. but it's gonna come with a price.

the question is:
are you ready to pay the price?

knv said...

mio,
belum apa2 dah kira bonus? keji gilos! ketahuilah, takdak sales, takdak bonus. sila buang dulu calculator tu jauh2 ek?

tong sampah ku alaf baru. sebab tu mahal. lagi satu kena insaf, kalau rajin, jual sampah pun dapat duit. apetah lagi tong sampah. hahahahah :P

oh my point is,
"either we are in, or we are out"

whatever situation we CHOOSE to be in, please make the best out of it. that's my defination of surviving.

kita selalu cakap kita takDAK choice, thus we stuck in a place we hate. but i learn that the choice is always ours to make. but it's gonna come with a price.

the question is:
are you ready to pay the price?

Min Aina Ila Aina said...

Oh...falsa{m}fah betul la kak...pusing saya sekejap mencerna segala butir bicaramu.

Anonymous said...

hopefully saya juga akan berpeluang mengalami mimpi panjang macam tu

-marisa-

madamoiselleczar said...

ihiks! beb,bak mai sat gambar tong sampah mu ittew! kot la ada kena mengena dgn line haku ni...hihihihi

anyway, happy working!

nana said...

cool entry!

you are so lucky to have a bliss life in Birm. my experience living abroad was painful, perhaps at that time we were quite immature. lepas satu negara, pindah satu negara lain. anak2 pun kecik lagi, money was an obstacle. somehow Allah tunjukkan jalan balik Malaysia semula and built a brand new life. Alhamdulillah.

when I came back to office, boss pun cakap serupa. cuma tak de lah 10mil sales. hehe. i continue where i stopped since no one is able to proceed what i left behind. sgt pressure.

now after 5 years we left the States, seriusly rasa rindu nk balik ke sana semula to get back the 'missing' fun and excitement. esp when i went there on short business trip, rasa tak mau balik. haha.

anyway, good luck ye. post lah your tong sampah photos, nak gak tengok high-end tong sampah. :-)

aida said...

diskaun berapa tu kak jual tong sampah?

nanti saya balik malaysia, sure saya miss menyediakan breakfast, hantar p sekolah dan ambil mereka dari sekolah.. sob

knv said...

maia,
hahhahahha.. sampah? hahahahha.. sesuai la pulak jual tong sampah hahahahaa...


marisa,
insyaallah. insyaallah. akak doakan. :D


madam,
betulkah anda mau melihat longkang2 itu? muktamad? anda tidak ragu ragu? :P


nana, thanks dropping by here. actually kat birm tu, idaklah bliss sesangat. banyak jugak yang tak blissnya hahahah. but to go on i need to just be happy with the situation and with life as a whole. kalau ikut hati, mati. :D

you must understand well how it felt kan? tapi i sekejap aje pun kat sana. but there were things that i definitely missed so much not being able to do now. :(

tong sampah tu? hahahaha.. tak yah laa.. tak selera kang u tengok sampah sarap.


aida,
kalu nak beli 10 juta, akak discount sejuta buleh laa.. :D

my only advice, enjoy the moment while you can! :D

HUda said...

aku sukeee entry ni.. so mcm ckp dgn ko hahhaha.... yeah..mcm x caya kan.. hidup seronok tahun lepas tetiba kena jual tong sampah..dah tu mingle dgn org2 yg tak sekufu oh keji keji hahahaha
anyway..wish u all the best with your tong sampah...errr mintak commision buleh? hehe

Anonymous said...

kak nak tanya akak ni keje kat Wet ye yang jual GPT tu ke....heheheh klu ye co saya salah satu yg beli dan promote tu JPS ..Rina

knv said...

ude, mekacih. kalau suka bolehlah beli tong sampah aku barang sebijik dua.


rina,
company apakah hang dok sekarang? :D

Nur said...

yeah.. i likeeee ur tong sampah!hehehehe...

kalu penat berlari, p minum air sattt..

(apa la aku merepek nih)

apapun..when the going gets tough, the tough gets going!

KS said...

wahh sudah kembali ke dunia keparattt.. welkam bek kak.. hehe

knv said...

nonie, nak berfalsa(m)fah jugakkah? hihiihihhi :P


KS,
thanks sis. hang dah sehat kah? take care. :D

Sayang.Ibu said...

hmmm.. tong sampah saya taknak, kalo baldi saya nak laaa...
anyway.. slmt bekerja semula, try ur best to achieve 10million.. alahhh 10 million je kak, bukan 10 billion.. apapun bos ko memang gila dan keji lah kak... hahahhaaa..

knv said...

intan, kekejian itu sentiasa ada disekeliling kita hahahahah...! 10millin JERR? meh ko tolong jual untuk akak buleh? :P bonus akak bagi separuh2. :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger