Monday, October 18, 2010

kek coklat tumpah™








ingat lagik tak kek voks aku kat birm tu? hahahahahhaha!

aku ingat tangan dah keras balik msia nih. anyway aku buat jugak la masa raya hari tu. rope-ropenya, ada orang sudah jatuh hati dengan ke-voks-kan kek aku. jadi dengan bangganya aku nak khabarkan, sudah 7 bijik aku buat khas untuk tempahan hari raya yang lepas. *clap*clap*clap*clap* bravo kaknon! bravoooooooooooo!

actually memang secara tak sengaja. asal nya ayah aku nak jamu member2 dia kat klinik. so aku buatkan sebijik. lepas dari situ yang dapat order tetiba tu. semalam 3bijik selamat. ni untuk deepavali pun dah ada yang order.

aku sebenarnya belum all out lagi nak promosikan kek2 nih. ni baru nak bernafas sikit. tapi bila tengok2, macam ok jugak jual kek secara sambilan ni. at least masa nak buat kek tu boleh gak menerapikan diri. dan memandangkan kek aku memang comot, maka aku bubuh nama kek coklat tumpah. hahahahaha.. padahal aku memang tak reti nak bagi ganache tu sama rata atas kek. itu yang meleleh2 tu. :P

so far penghantaran area shah alam je. tak bukak lagi kat tempat lain. ok, sila doakan aku sukses sokmo. nanti kalau jumpa korang aku bagi rasa la sorang sepotong. FOC. kalau nak dua potong aku charge la patut2. hahahahahhha! gile keji!!! :P

28 comments:

KV said...

tengok coklat tu meleleh, ngan air liur mek sekali meleleh. Huhu

mast@work said...

siap ada TM tu tak tahaaannn.. kak, krismas saya tempah satu! tempah untuk rasa aje le.. kih kih kih.. sepotong pun tak kisah.. :P

knv said...

kv, balik ni singgah aje SR! :P


mast, akak ingat akak aje yang keji. ko lagi keji ropenya? sanggup tu tempah sepotong je! ngabih boreh den! :P

knv said...

oh yea, sila harap maklum TM tu yea? sila jgn tiru! :P

Zety Zin said...

wah. ini sudah bagus. nanti boleh le buat penghantaran kat ofis saya belakang rumah akak tu :)

madamoiselleczar said...

cis cilakak! ini bukan kek coklat tumpah punyer entry..ini sudah jadik `ayaq liuq tumpah' punyer entry!!!
tag entry : penderaan mental

haish...aku nak pi secret recipe jap...ini tabley jadik..kejap lagik sawan berbuih laaaa hakuuuu.....

reena said...

Ya ampun sedapnya tengok! Air liur pun tumpah skali.

Ealyie said...

ciss..ciss..
entry terkeji sejak ko balik mesia kak non weh.. lagi keji bila ko dengan bangganya war2kan xbuat penghantaran ke pasir gudang! ko mmg keji kak.. huh!

Sayang.Ibu said...

keji sungguh hurup TM kat tepi tajuk tu... :P
apapun memang meleleh laaa ayer liur tengok kek akak tuuuu..
kak, saya suka sgt silicone casing tu.. :)

Naomiehasmi said...

hi..singgah jap..!..masyaALLAH, sedapnye....!!..

Nin said...

Salam. Cantik blog. Kek pun cantik. Coklat meleleh2 yg tak tahan tu... air liur pun sama leleh... slurp!

eZa said...

nak order please..! kalau x dpt kang meleleh air liuq baby sy kang (ok x alasan?) ;)

mirah said...

mmg meleleh air liur ni. haha dashyat tu, coklat tumpah pun boleh jual kek tu kan..hihi..

all the best kak..

knv said...

zety,
oh buleh saje. dekat bebenorrrr! nak order sila PM sahaja diriku! :D


madam, ko memang over sejak azali! hazab betul tau! order la sebijik, pastu mai amik kat shah alam hahahahahha! :D


reena, dah lap ke belum yang tumpah tumpah tu? hahahahha :P


ely,
pasir gudang? mak haiiii jauh bebenorrrrr! nanti lah ek? kalau akak dah bukak branch kat johor akak buat spesel delivery kat umah ko. amacam? :P (buat sementara ni ko telan air liur jelah hahahaha keji!)


intan, kelas kan silicone baking tu? hahahhah! TM tu short form tumpah. jalan jeles! :P


naomi, mekasih singgah. memang sedap! (sapa nak puji lagik kalau bukan tuan yang buat nih hahaha :P)


nin, hahahah.. tak reti tak bagi meleleh tu. amaturrrrrrrrr :P


eza,
bulehssss.. tapi hang mai shah alam amik la no. akak takdak kakitangan nak buat delivery :D


mirah, itu yang heran tu. ada jugak orang nak ngorder kek comot hahahahha! oh comot2 itu yang mahal dan eksklusip tu ! :P

lailasani said...

adeihh... kalau dpt sepotong pun jadiklaa... ehhehhehe..
yg tumpah2 tu yg nampak sedap tuh...:)
**rejeki tiba2 datang kan.....

knv said...

laila, nasib baik hang dah selamat bersalin. kot tak kang rasa bersalah lak haku kang hhahahah :P

Mynie said...

knv,
ayah saya (seorg chemist) rasa suspicious dgn silicone casing tu, apa effect dia to the food and our body. saya belum google-google cari info. of course manufacturer kata ok kan. tapi teringat drwati penah cakap pasal microwaveable plastics in a post dulu, safe for the containers itself but not for us.

eh lari topik pulak. yg sebenarnya mmg kek tu nampak sgt delicious!

knv said...

mynie, betoi jugak. nanti kalau dah jumpa hasil gugelan sila habaq mai kat akak ek? apa beza silicone dengan plastik ek? keep me updated.

kek coklat biasa je hahahahah :D

bib said...

Ana..
harus ko bwk kek ni time potluck tau..mebeles!!!...

GOLD MAPLE SYNERGY said...

err kita masih pending size dan harga ya..hehhe.... ni pasti letup di bangsar... cepat kak non... promoter tak sabar ni...

azrinna said...

Pertama kali tinggal jejak kat blog Kak Non cz kek coklat tumpah punya pasal.

knv said...

bib, ko nak order kah? hahahahhaha! :P


gms, ye ye.. nanti wiken ni aku finalise la ye? tungguuuuuu!


azrinna, sungguh ka? macam pernah kubaca komenmu tapi dimana yaa? :P abih tu apsal? nak order? berapa? 8?

m-i-o said...

adakah sama bisnes kek dengan bisnes kedai tayar?

*kejap lagi kena lepuk dgn knv :P

hahaha!

CiKaYu said...

ala, kan best kalau buat penghantaran kat kl...

knv said...

mio,
itu trick question kah? :P


ayu, soon. insyaallah. :D

mommysarah said...

ingat dah takder entry masak2 dah bila balik mesia. siap amik order bagai ni

KS said...

kak nonnn..

bila2 saya pi meeting kat shah alam nanti mau beli ekotak yaa!!

tq! hehhe

knv said...

ms, tu lah. ai pun tak sangka gitu! :P


ks, no sweat. nanti amik sekali bread guide tu ek? :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger