Thursday, November 11, 2010

appraisal


oh. ini antara perkara2 yang aku tidak suka. don't get me wrong. aku suka bila orang appraise aku. yelah, kata perasan bagus sokmo hahahahah! yang aku tak suka ialah bila aku dipertanggungjawabkan untuk appraise orang lain.

the feeling's totally sucks! yang sebenarnya aku tak reti macamana nak bagitau kat orang yang depa tu tak reti buat kerja, tak perform, bodoh sombong, tak nak keluar dari comfort zone, bla bla bla. i hate confrontation. tak sesuai betul! aku tau tak ada manusia yang suka bila orang tegur depan2 gitu. harus biru muka! yikess!

tapi on the other hand, aku tau appraisal ini perlu juga untuk improvekan performance masing2. so esok dah schedule untuk sorang ni. semoga allah lancarkan lidah aku untuk bercakap perkara2 sensitive yang aku sendiri tak seronok nak cakap. tapi bak kata orang tua, 'you have to be cruel to be kind'. yeah, whatever that means.

korang punya appraisal camno pulak? sudahkan meng-appraise dan di-appraise? good luck!

:D

7 comments:

m-i-o said...

hmmm. bos sy tak pernah buat appraisal. apakah?!

yg sy tau - bila sy dapat increment, dapat bonus, dapat angpau, dapat duit raya - maka diam2 aje la buat keje jgn bising2 sudah.

TAPI.

klo tak dapat salah satu di atas - siap ko bos! - sy yang akan appraisalkan bos sy itu. kata perasan bagus, kan? hahahah.

Sayang.Ibu said...

alamak kak nonnn... ko buat ku teringat borang appraisal ku yg x ku submit lagik... :P

knv said...

mio, sungguh tak pernah buat appraisal? oh sungguh best disitu! betul betul. barangan baik tak perlukan kata kata indah. :P


intan, ko self-appraised ke? wahhhh gantengg gitu! letak aje semua full mark hahahahha :D

Anonymous said...

aku selalu appraise bos aku je hahaha... gipang giler.. (kisah bos tak pernah nak appraise staf pasai takmau bg increment..cit..)- huda

lailasani said...

saya pun tak suka appraise org wpun hanya menulis aje. sbb nanti rasa KESIAN.... kang bila dia dpt bonus/increment teruk, terasa bersalah pulak... huhuhu...

saya juga sedang di-appraise... kita tengok result masa bonus nanti... huhu..

Fid said...

kami bln 4 karang
aku rasa aku kerja ok tp depa SURE komplen aku SUKA balik ontime yahahahahahhahahahahahahahahahahah

madamoiselleczar said...

huh! ini mmg kerja aku sejak azali...the reality bites hokay...pahit ke manis ke...u have to deliver it very well..heeeee

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger