Wednesday, November 10, 2010

the kids


are doing quite well at school, considering sekolah tak sampai sebulan kan. (err.. well bagi standard aku lah :P)

report cards dah dapat. aimie averaged 79%, aisyah's 87%. aimie most kantoi kat BM ngan agama/jawi/arab. tapi aisyah was surpringly consistent. aimie memang banyak la hentam keromo je hahahha.

so esok aisyah naik pentas amik hadiah. aisyah dengan abang dapat 'naik' kelas lain next year. we told aimie that it doesn't matter which class you are in. you going to make new friends that's it. just like raddlebarn school dulu.

so we are quite a happy bunch!

11 comments:

reena said...

Congrats! Tak pa boleh improve lagi. Ok la tu tak sampai sebulan kan?

Kazaztan Team said...

tahniah...plg xcited msti mak bapak...

MommyCT said...

U ni baguslah..menten cool je...congrats.
Haku ni sampai ke hari ni tak dpt butir2 detail anak aku yg derjah satu ni punya final. Ada lg paper yg anak aku tak bawak balik..samada cikgu belum return or dia dah buat kapal terobang.

Tiap kali aku tanya dpt no berapa, baper A, B, C dia terkebil-kebil jek..arghhh tensi makcik.

Pastu boleh pulak dia mengadu dia tak dapat hadiah...aku rasa cikgu bg hadiah kat budak2 yg no.1 / top2 kot...aku lagi lah rasa sadis....sian kat anak sendiri.

Nur said...

oklaaa tu!that's mean anak2 akak dpt adapt dgn cepat kt sekolah baru, kawan baru, environment baru...

hopefully yana & hazeem will be like them too in the future!

Sayang.Ibu said...

congrats kak.. ok sgt tu memandangkan diorang pun x lama sklh kat situ kan... semoga anak2 akk tros sukses.. :)

HUda said...

kira ok la tu sgt2.. dah la dgn terkujat sekolah baru lagi, tetiba periksa ish ish... aku dpt bygkan...aku dulu 4 sekolah rendah..haha... kaya kaya....

HUda said...

kira ok la tu sgt2.. dah la dgn terkujat sekolah baru lagi, tetiba periksa ish ish... aku dpt bygkan...aku dulu 4 sekolah rendah..haha... kaya kaya....

Redcomel said...

Kak KNV

I always love your writing.
Keep it up sis.
Tahniah utk anak2 akak...
:) and selamat pulang ke Malaysia.

Liyana said...

I teringat masa sek. ren. dulu ada kwn baru balik oversea masa darjah 5 sbb ikut parents kerja kat US. Dia ni mmg smart, tapi baru2 balik biasa lah tak terus jadi top student. Cakap pun pelat2 aje. Parent pun tak memaksa & the teachers were understanding. By darjah 6 mmg score, lepas tu mmg ok aje. Dah jadi specialist dah pun now ni :)
Yg best parents diorang friendly ngan cikgu2 & budak lain walaupun bertahun dok merantau. Parents lain yg 'habuk tarak' lagi over..hehe..

mamaDhea said...

ok laa tue.. skolah kejap je kan.. next year kasik pulun lagik ye kids! eh, mak dia pon kena pulun skali laa jugak gamaknyer kan.. hihi..

knv said...

reena, a'ah dalam 3 minggu gitu. alhamdulillah. :D


kt, excited gak. tak pernah attend award ceremony for kids kat msia so far. :D


mommyCT, camno dah dapat ke report card? alah budak2 memang la tak heran pun dapat no 1 ke no 20 ke. yang depa tau nak main je kan hahahha. seriously i know! kalau tanya tu mesti sokmo tak tau la jawabnya. chill. jgn tensi2 kang gugur rambut hahahah!


noni, akak rasa budak2 memang cepat adapt. lebih dari kita yang tua ni hahahah! insyaallah, benih baik jatuh jadik pulau. :D


intan, mekasih. insyaallah kalau consistent. :D congrates to your kids yang cemerlang upsr! :D


ude, depa tak kujat sgt. aku yang lebih kujat kot hahahahha! :P


redc, mekasih dear. apa aje yang hang suka tu hahaha. amik yang elok2 aje. tahnks. :D


liyana, akak syukur depa dapat sekolah situ. sekolah lama, so the system's established. sekolah one session, so budak2 tak ramai macam sekolah sekitar. cikgu2 dapat bagi perhatian lebih kat budak2. aimie still pelat dan tak boleh baca BM lagi. not so linguistic. but her scores is actually higher than aisyah, apple to apple. tang BM je kantoi haha!


sya, kalau buleh akak takmo la pulun2 lagi macam dengan abang depa dulu. kesian sungguh! hilang seronok zaman budak2. now ni approach yang lagi relaks. akak tak tekankan pun dapat A, B semua tu. hopefully ada kebaikkannya.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger