Thursday, April 21, 2011

artis ke sekolah?


dok belek2 sokkabar dua tiga hari lepas.

alkisahnya seorang artis tersohot malaysia dijemput untuk temui pelajar and peminat(?) yang merupakan budak budak sekolah. kempen sekolahku hebat. :D

entah apsal aku terasa ala geli gelian gitu.

perlukah ini semua?

bak kata kakak artis,

"adik2 semua, kalau nak jadi artis pun biarlah sampai habis belajar. ikut lah pesan kakak ini"

errr.. tetiba teringat pulak si budak engineering yang akhirnya jadi tukang kasut berjaya. :D

aku tau.. aku tau.. tak wajar prejudis dengan artis2 ini. merekapun manusia juga. ada yang pandai-pandai juga. yang cantik2 juga. yang alim2 juga. kenapa aku perlu prejudis?

tapi sungguh kalau aku jadi budak2 tu yang bermulut laser, maka aku akan tanya balik.

"tapi kalau dah niat nak jadi artis buat apa nak belajar rajin2 pulak?"

muahahahhah i know i know, sungguh keji.

yes, i can't help but ridiculing actors and actresses. aku memang tidak boleh cari kesinambungan artis dengan kehidupan ini. kenapa perlu diconfusekan budak2 sekolah? cer bayangkan ada artis yang suruh budak2 itu belajar rajin2 pun ala2 spm tak pass, so camno tu? i can't understand the connection.

anywayyyyyyyyy, sudahlah kaknon. it's none of your business pun. it can be sweetheart. cer tetiba anak2 aku balik sekolah dan terkinja2 nak jadi kakak cantik itu yang pandai berlakon dan menyanyi? :P

errr.. takdak retis baca blog aku kan?

peaceeeeeeeeeeeeeee! :D

15 comments:

Mommy Ja said...

disebabkan maknya, anakku tak reti tgk akademi fantasia,just tau lagu AF je,itupon sbb dok kluar kat iklan. anakku juga tak suka justin bieber (taktau la if kat belakang terkinja2 nyanyi 'baby,baby,bay ohh')..point is, singer as a role model to school kids cam ada yg tak kena..unlessssss ada bukti bleh buat puluh2 juta setaun,humbly menderma,kuat ibadat..ada ker?

aida said...

nampak snagat tandus idola.. sampai artis pun dipanggil dtg sekolah.. aduii

Sally said...

KNV..love that question..emm kot ya pun jemputlah imam muda ker..banyak pendedahan skrg pada retiskan!...

.m.u.n.i.r.a. said...

soo cute cara knv point out dis maters!betul tu..rasa tak kena sngt panggil artis datang sekolah nih!ish!ish!ish!

nqr (qistina) said...

wow..siap panggil artis datang sekolah..tersohor tapi terpelajar takpe jugak.. :)

transformed housewife said...

mmg mcm tak kena. Artis2 msia ramai yg sorry to say bodoh2 ye. berapa kerat je yg sambung belajar tinggi2 dan bijak (street smart).

nelcyndana said...

Kak non, sesuwai kalau tulis ruangan pojok kat majalah Mangg* gitu... kih...kih... Jemputlah artis mcm wardina kan... sesuailah juga sbg idola : serious reader, book & street smart, educated, islamic. err... siti nurha**** sesuwai tak...?

Min Aina Ila Aina said...

Janganlah dicambahkan lagi minat generasi muda kita yang beratur panjang-panjang dan berduyun-duyun datang ke ujibakat realiti tv. Pada saya, takde apa nak dibanggakan dengan glamour tu, kalau betul2 berbakat takpe la jugak. Ini tidak, nak bandingkan dengan realiti nyanyian india Sere Ga Ma Pa tu pun tak lepas.

Jumlah penghibur dan ilmuan di negara kita sudah tidak seimbang.

m-i-o said...

adoiiii.
penat makcik menaip panjang lebar tadi tetiba terpadam.
sudahlah.
ai givap.
kejap lagi ai datang taip balik.
hahahah.

Along said...

Setakat artis malaysia, takyah la nak jadi role model kat bbdk sekolah. Takde pekdahnya. Paling tidak, jadi contoh role model yang TAK PATUT diikuti. Bleh? Setakat kaya kena bela ngan sugardaddy/sugarmummy and glamer sebab kena tangkap khalwat, baik takyah.

Lain la kalau artis tu Beyonce...dah la cantik, talented, powerful businesswoman...baru la bleh jadikan contoh (part yg businesswoman tu la..seksi2 macam minah tu, takyah la follow).

knv said...

Ja, akademi fantasi tu bukan dah lama berkubur ke? Ahh mamat Justin bieber! Dengar cerita ada sekumpulan peminat2 tegar beliau menangis diairport sebab pakcik bieber tak keluar2 sampei ke sudah kat arrival hall. Kesiannnnnnnnnnnnnn :P

aida, bukan tandus. Simply bongok! Muahahahhahah! :P

Imam muda? Hmmm that’s a thought. Bukan apa, takut budak2 tertidor kang dengar ayat2 quran. Tak happening ahhh :P

munira, kita rasa tak kena. Depa rasa kena. :D

nqr, bukan tersohor, tapi tersohoT. Hahahah :D

TH, Hahahahah! Depa teringin nak masuk sekolah balik kot. So that senang nak jawab sikit kalau orang tanya soklan2 ilmiah. :P

Nelcy, selagi ada ilmuan, takyah la panggil artis. Sekolah harus membudayakan ilmu, bukan hiburan. My thought. :D

Maia, apakejadah seregamapa tu? Malaysia kan Negara membangun. Sebab tu la nak retis sama banyak ngan ilmuan. :D

Mio, amenda ko tulis? Itu namanya terasa nak kentut tapi angin tak keluar muahahahhah! :P

Along, Beyonce? Bahaya gak tu hahahhaah! Harus pengsan bila budak2 dok bergelek cam tu hahahah!

Fid said...

pengetua aku dulukan dia pesan kalau nak jd artis jd yg bley nyanyi unplugged...eja salah ka??/aku tak reti eja
kalau artis stereotype takyah!

chilun @ cik pau @ bibimie said...

artis Dr. Fazly tu saya rasa agak layak nak promosi ke sekolah.

knv said...

fid, unplugged? :D


pau, 'dr' fazley tu dah tak doktor dah. kan dia dapat dari bogus uni. dah keluar dah press statement.

Fid said...

knv
aku pun tak tau eja lagu mana...sekolah bukan di London hahahahaa

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger