Monday, April 18, 2011

beli rumah


Sekarang ni masa yang sesuai untuk beli rumah. Sapa setuju angkat kaki! :P

Sungguh. Belilah rumah sekarang wahai deknons. Jangan tangguh2 lagi. Takut kang jadi makin mahal. Apartment 3 bilik yang paling murah pun dalam rm200k sekarang. Rumah atas tanah? Mak oii mahalnyerrrrrrrrrrrrrrrrrr. Shah Alam, yang kat kawasan industrial seksyen 16 tu pun dah rm365k for 22x70 gitu. Belum depan umah aku nih, mostly lebih setengah juta. Telah ayaq liuq aku dengar member2 seperjuangan beli rumah rm500k, rm700k, rm1++ mill! Mak aii banyaknyerrrr duit ko nyaahhhh. Pekata belanja aku pi paris FOC! :P

So memang beruntung orang yang dah beli rumah 10-15 tahun yang lepas. Senang2 naik double or triple dah value rumah tu sekarang, depends on location of course.

Amacam, baik tak intro? Hahahahhah! Actually aku ada dua rumah nak jual ni, satu apartment 3 bilik satu teres 22x75. Sapa nak beli angkat kaki! :P. aku berangan nak pi beli pulak rumah ada tanah kat tepi tepi tu, bukan simen je semua hahahh! Oh rumah idamanku! :D

24 comments:

bib said...

Ana,

Rumah teres ko tu kat mana? berapa ko nak jual? email kat aku harganya..

knv said...

hahaha! rumah sekarang laaaaaa... dalam rm450k. harga tak member rm500k. :D

madamoiselleczar said...

Kak Non,
sungguh laaaa...mmg kena beli umah sekarang...makin lama makin mencungap aku tgk regenyer...
aku pon tgh berangan nak beli umah lagik sebijik...tp yang chelakanyer masa aku submit loan ari tu..aku tatau yg third property only entitle u up to 70% max loan shj. Baru tahun ni bank negara kuatkuasakan buleh? kalu la aku tahu nyah, tawun lepas lagik aku da beliiiii...
giler rasa nak nanges..mana aku nak cekau lagik 30% tuh!!!!??
banyak tuh...setawun gaji ..kahkahkahkah

knv said...

baru ngko tau nyahhhh? hahahah! untuk dapatkan lagi 30% ittewwww, ko sila songlap duit syarikat.

itu aje nasehat aku muahahahhahah! :P

madamoiselleczar said...

kahkahkah.....baekk punyer nasihat hang bagi naaaa! aku songlap kalu, tak bergaji la sume staff dan partner haku tawun ni...kahkahkahkah
giler ko keji tahap langit ke tujuh!

knv said...

hahahahha...takpe.. takpe.. aku izinkan. bila lagik nak jadi boss kejam berkuku besi gituk muahahahha!

nanti kat akhirat boleh enjoy neraka tingkat ke tujuh lak hahahahhaah!

sadis nak mampus ok?? :P

Naomiehasmi said...

mmg, no doubt rumah makin mahal, tapi beli rumah mmg untuk investment..harga rumah tidak akan penah jatuh...erkk!!..aprt tadi harganya 200k?..hehe...camana nak invest ni?..hehe

knv said...

dik kalau dah mahal tu duduk aje situ takyah invest hahahaha! :P

mast@work said...

kalau boleh cabut bulu kaki hatta bulu ketiak semua, sungguh saya beli lagi sebijik!! hahahahhahhha..

insyaAllah in few years time.. not now.. priority sekarang kumpul duit make up rumah cantik2.. nanti nak jual lagi mahai.. muhahahahhhahaa *gelak besar!

TopsyTurvyMum said...

kak non,
sabtu baru ni aku makan ani sup utara kat belakang concorde tu. Dekat ka ngan umah hang?? aku taktau nombor hang la, kalau tau aku kol awai2.

D'kayangan ke weh?? aku tgh carik umah gak ni.

knv said...

mast, mekap jgn tak mekap. nanti jual triple wokeh? :P


ttm, ko memang keji nyah. umah aku sek 7. aku pun makan kat ani sup utara tu tapi hari ahad (semalam la tu). ko kat mana ni weh? awat tak amik hp aku awai? 013-2799488.
tapi aku nak pi outstation ni.

d'kayangan? tunggu lima taun lagik muahahahha! :P

Anonymous said...

kondo baru kat seksyen 7 tu pun kabor nya dah cecah 360k. huhu.

~ZZ malas nak login~

NORA ANSHAR said...

rm 1 mil is the new rm 100k. betui dak?! buntang biji mata i tengok harga rumah sekarang. kusss semangat...

knv said...

zz, condo tang mana? tak pasan lak.

NA, sungguh la tu hahaha! cuma ai aje yang masih tak mampu hahahah! :D

transformed housewife said...

kami baru beli rumah kat KOTa Seriemas, Nilai. Harga boleh tahan lg 259K.

knv said...

sisTH, kat nilai tu kan? oh i wish my husband kena transfer kat tempat jauh2 dari kl, murah sikit rege rumah hahahah!

klang valley punyer price is killing!

niza said...

alhamdulillah aku dah ada rumah....dapatlah berteduh....tak nak pandang dah rumah lain...sekarang ni mahal gilos....ada yang pasang kemah jap lagi...

Anonymous said...

serious kau nak jual?..

knv said...

niza, bila dah pasang khemah tu sila jemput aku sekali muahahahha! :P


mek, maybe. kalo price molek hihihihi :D

tinidewi said...

uit patutlah tanah banglo kat sek 7 yang letak tanda "FOR SALE" dah takde. ko rupanya yang beli :-p

knv said...

betul lah tu! pandai hang tekaaaaaaaa! nanti silalah datang tanah ai. buat khemah je la yerrrrrrrrr :P

nelcyndana said...

kak non, apart tu nk jual berapa (anggaplah aku serious buyer)? Area shah alam gak ke...

Madam : mmg thn ni bank negara baru ubah polisi. kijam kan... tak dpt buat duit guna duit bank. Untung Azizi Ali, sempat dia beli umah full loan dulu.

knv said...

apt tu nak juai rm250k. 3 bilik around 900sf. kat seksyen 13 shah alam, sebelah MSU. renting boleh dapat dalam 1-1.5k sebulan to MSU student. depa dah ada agent pun kat situ yang uruskan rental2 nih. senang takyah pening pala fikir nak kutip sewa. :D

knv said...

tapi actually rm250k tu mahai. lagi 5 tahun baru leh dapat kot. but worth the wait hihihihhi!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger