Wednesday, April 20, 2011

what's your mojo?


Ada perkara2 dalam hidup kita ni yang boleh buatkan kita sentiasa bersemangat. Yang boleh buatkan kita tak tidur malam kerana excited. Yang buatkan kita tak sabar2 untuk bangun tidur the next day. Yang boleh buatkan kita kenyang walaupun tak makan. Yang buatkan kita asyik nak tersengih sepanjang waktu macam orang tiga suku. Yang buatkan tiada istilah penat bila mengerjakannya. something we really really really passionate about.

Ish ish ish bestnyerrrrrrrrrrrrrrr! Hanya tuhan yang tahu! :D

Our mojo jojo!

Tapi harus diingat, perkara2 ini tidak semestinya bersifat kebendaan yang besar-besar sahaja. It can be anything at all to your heart’s desire. Tanya diri anda apakah yang boleh buatkan anda teruja sokmo? Deep inside you would know the answer.

And these things, no matter how big or small, can help you to stop being mundane and monotonous. Hidup ni … macam hiduplah. Full of routine that can choke you to death. Bangun pagi pegi kerja balik kerja tido. Bangun pagi pegi kerja balik kerja tido. Bangun pagi pegi kerja balik kerja tido. So we need to identify our mojos. Selitkan mojo2 ini diantara rutin2 hidup yang mundane itu. Semoga kita sentiasa bersemangat untuk esok hari. Dan kalau ada masalah mendatang pun, mojo2 ini sentiasa ada untuk kita keep going on and on and on.

So, indentify your mojo, and do more of it. It will keep you sane and inspired.

GO GO MOJO!!! :D



11 comments:

aida said...

mojo jojo tu macam mamat monyet dalam powerpuff girls je :P

my mojo? hmmmm... ape yer :P

knv said...

hahaha betoi la tu. mamat kera tu muahahahhahaha! :P

niza said...

alhamdulillah...tidur bangun....tidur bangun....takut tidur...terus tido aje tak bangun2....

MS said...

mine definitely not a cooking :)

Min Aina Ila Aina said...

mojo tu bahasa ape kak?

Kalau saya la, taktaula kena ke idak dengan konsep mojo ni, tapi saya akan jadi ceria dan berhenti sekejap daripada rutin yg meletihkan bila layan drama korea. Tak semestinya drama baru atau yg pertama kali tonton...yang dah tonton berpuluh kali pun perasaan saya tetap sama.

Selain tu, novel. Tapi kena tengok jenis novel jugakla utk disesuaikan dengan mood.

Cuma, drama dan novel ni kalau tak dibendung akan buat rutin kita terbengkalai pulak.hihi.

knv said...

hahahahah.. mojo jojo! bahasa main2 jerrrr :D

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

mojo i at this stage is my handsome charming engineering manager!!! muahahahaha
semangat ok nk pg keje hari2 ;p

kire mojo la jugak kan ;)

knv said...

verde! hampehhhh okkkkk???? hensem bebenor ke? sila post gambar2 candid muahahhahah! :P

Azlina_yahya said...

word mojo tue bukan dari citer Austin POwer ke? as for me,i have found my mojo...agreed with u.mojo penting to keep us alive...kalau tak boring la idup nie...

so, ana...tell us ur 'mojo'...

madamoiselleczar said...

My mojo is shopping la jonet ooiiii....kahkahkah....
Erk....bulehkah ittew machammm beb? :p

knv said...

eh? bila lak ai jadik jonet? ai demi!

buleh buleh.. suka ati ko nak pilih mojo apa hahahahahah!

sopping ek? dah lama gak tak buat tuuuu :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger