Saturday, May 21, 2011

the happenings


1. kejadian tanah runtuh hulu langat. semasa aku tulis ni, confirmed 2 orang anak2 telah arwah. i bet they're already in heaven now, re-united with the moms or dads. al-fatihah untuk mereka. kita yang tinggal ni tak tau macamana lagi nasibnya kelak.

2. been quite 'exciting' weeks for me. laki aku tiga minggu outstation. so hal anak2, terpaksalah dipikul diatas batu jemala patik ni saja. aku agak hairan pasal apa aku rasa exhausted sesangat bila laki aku takdak. padahal kalau dia ada pun, aku jugak yang do most of the stuff kat rumah. but somehow, aku tetap terasa macam patah tangan sikit semenjak dia takde. and i surprised myself by missing him so much now. macam ada rasa lawang dalam jiwa. begitukah rasanya kalau your other half's gone? then he is indeed the other half. (eh eh baru perasan ke? :P)

3. dan kami sekarang dalam proses membeli dan menjual harta-harta saddiq segaraga yang berada didalam dan diluar negara. :P jadi amat letih meng'entertain' buyer dari rumah ke rumah. real estate is an exhausting job, no matter how exciting. i better stuck to selling tong sampah then hahaha. tetiba terasa bertambah letih teringatkan tong sampah.

4. out of the blue, the company offer me 'partnership'. gilos! but i have to buy the equities. mana aku nak cekau cash ratus ribu boss oiii! pinjam kat engkau dulu boleh? yes yes. indeed exciting. concern aku hanya satu, bolehkah i manage being an 'owner' instead of just a worker? subhanallah rasa tak tertanggung beban dibahu ni. i'm no superworker. nothing near a good salesperson. boleh ke aku deliver tanggungjawab besau tu? honestly, i'm scared like hell. dan serabut. dan serabut. dan serabut. they need me to make up my mind fast. and i'm scared. hell.

5. workwise, ni tengah serabut rush out for 8 tenders simulataneously. macam2 hal. aku doa semoga anak2 buah aku competent la hendaknya buat kerja masing2. semalam aku ke sabah untuk presentation ke client. next week mungkin kena turun tawau pulak for the site visits. letih toksah cakap la.

6. dan insyaallah, 1-4 june, aku akan fly off to join my husband. without the kids! strangely, for the very first time, i am really looking forward to be with him without the kids. yep, aku pi sorang je. kebetulan cuti sekolah, maka dengan happynya aku tinggalkan budak2 ngan makayah. serious. i need this vacation. the exhaustion practically crawling under my skin. nak komplen banyak2 pun tak guna jugak. so there, we are honeymooning just the two of us, for the very first time since 11 years ago. dulu? takdak. :P

ok that the bits and pieces here and there.

semoga usaha2 kita semuanya diberkati. semoga ibu/bapa arwah anak2 yatim yang terkorban di hulu langat redha dengan ketentuan allah. nanti anak2 itulah yang akan tunggu mereka dipintu syurga. amin.

12 comments:

CY4.0 said...

lama lagi ke outstationnya? si dia outstation 3 hari 2 malam pun ai dah rasa bengkok sana sini.. haha..

Anonymous said...

syabas inspector sahab..haha...whtever it is..i m so very hepi for u darling.... pi beijing tu tulong2 la jeling2 kedai-kedai nun naaa...huhu.. - ude

eZa said...

point #6 paling happenings :)

Ummu Auni said...

finally...never got the chance to meet you :(

Mynie said...

wah sungguh bizi.. and enjoy your honeymoon..

Min Aina Ila Aina said...

Subhanallah Walhamdulillah wa Lailahaillah waAllahu akbar.

LaHawLaWaLaQuwwataIllaBillah

Semoga akak diberikan kekuatan, istikharah jalan membuat pilihan. Cayok!

Anonymous said...

Cayalahhhhhhhhhh....

tinidewi said...

hmmm kejadian sungguh menyayat hati. semoga mereka dirahmati Allah.

knv said...

yan,
4th june baru balik. yikes!

ude, amenda nak syabas? aku rasa tingtongtingtong ni hah. manyak menda mau setel. :P

eza, hopefully. it MUST be! :D

aini, no worries sis. we'll meet again one day. it's a small world! :D

mynie, i WILL seriously do! :D (god willing)


maia, thanks dik. semoga ada kebaikan akhirat dan dunia. :D


mekanon, hahahhaha takde menda nak caya lagi. aku serabutssssss. :D

tini, to think about it. if that can send you to heaven for sure, i won't mind i guess. that's the only place i wanna be at the end of this all.

CiKaYu said...

kak...can imagine betapa beratnya bahu menjunjung jtugas-tugas di bahu tuan hamba...kekekek

Along said...

Sungguh happening! Bagus..hidup tak indah kalau takde benda2 happening ni. Baru ada makna, ye tak? BTW, happy anniversary...

bib said...

Selamat berbulan madu..hahahhaha..aku nak FM leh tak?

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger