Monday, October 17, 2011

jangan jadi perempuan ini


Al-Anaanah
Yang banyak keluh kesah. tidak pernah puas dengan apa yang ada. Semuanya tidak cukup baginya.

Al-Manaanah
Perempuan yang banyak mengungkit-ngungkit kepada suami akan hal yang lepas lepas.

Al-Hunaanah
Perempuan yang ingin kepada suami yang lain. Yang berkenan dengan lelaki lain selain suaminya.

Al-Hudaaqoh
Perempuan yang suka memaksa suami supaya mengikuti kehendaknya.

Al-Buroqah
Perempuan yang saban hari hanya suka bersolek2 dan bercantik2 sehingga tidak mengendahkan amal ibadat yang lainnya.

As-Salaaqoh
Perempuan yang banyak bercakap dan berleter.

9 comments:

sisdee said...

pang kat muka sendiri...

huhuhu..ada yg tersenarai gak tu takutnya...

Anaa said...

kalo suke memaksa2 buat menda baik ok tak.. hihi..

banyak nyer ada nama anaa kat pompuan2 tuh..adeh deh..

knv said...

sis,
takpe banyak masa lagi hahahah!

kak anaa,
benda baik ok kot. ni maksudnya paksa beli banglow 8 juta walau suami tak mampu hahahah!

tinidewi said...

dulu-dulu i sukalah asal bergaduh je, guna taktik mengungkit. my husband bagi sedas, "ha ungkitlah lagi, sia-sia je pahala selama ini. dapat penat je." terkedu noookkksss! sekarang insya-allah, cuba untuk tak mengungkit. peliknya, bila kita tak mengungkit, cepat je husband cool sendiri dan dia pula yang buat statement, "banyak dah awak sacrifice." hehe daku pula yang pelik :-p

maya amir said...

aramak.... ade yg tersama..ayo! ok balik ni mintak ampun dgn laki..

knv said...

tini,
lelaki memang spesis pelik. dah sepuluh taun kawin pun tak tentu boleh paham peel masing2 hahahah (mengater diri sendiri)


maya,
yep yep. mintak ampun cecepat :D

CiKaYu said...

sedihnyee rasa bile baca ini, rasa sangat2 lah kerdil. tq for sharing.

CiKaYu said...

tapii...kalau bebel hal yg baik2 ok tak?

knv said...

ayu,
sedih is good. so that kita boleh muhasabah diri balik.

bebel kat anak2 i think ok lagi. but if to husband, bebel maybe not so much of a good choice. imho. :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger