Saturday, January 7, 2012

merlin season 4


kami anak beranak dah khatam merlin season 4. best gilosss! thanks to the kedai dvd haram yang jual the compilations dengan harga yang murah; this is definitely one of the series yang worth our time and money. parents and kids loved it to the max.

aku memang ketandusan cerita nak ditengok. ketandusan masa yang sebenornya. weekday toksah cerita la. balik rumah aje mengadap anak2 sampai pukul sepuluh. by then aku pun nak pengsan dah. weekend ajelah kalau sempat nengok CSI atau movies2 lama kat HBO. aku haram tak tau perkembangan cerita2 melayu terkini mahupun tak terkini. kengkadang rasa macam dok dalam gua pulak. aku cuba jugak nak ikuti satu dua drama melayu, tapinya rasa macam bodoh sgt pulak lepas tu. tak tercapai akalku apa yang cuba disampaikan dalam cerita2 tu. so we passed.

back to merlin. aku rasa cerita ni memang sesuai dengan seisi keluarga. cukup semua element dalam tu. saspen, loveydovey, magic, orang kacak dan cantik, plot yang bagus, etc etc. arthur itu sungguh hansam ok? dan morgana jugak. owh sungguh exquisite witch itu. love her flawless face. ya allah, aku mahu cantik macam itu juga kat syurga nanti. :D

akhirnya kawin jugak arthur dengan gwen. Queen Guinevere. yippieeee! tapi tak puas hati sebab gwen tak cantik sangat hahahha. patutnya depa amik hallebarry jadik gwen tu hahah. tapi sebelum jadi kawin tu amat horror sekali sebab lancelot came back from the dead dan goda si Gwen balik. arthur saw them kissing dan telah mengamuk. gwen was exiled but later get back together. dan morgana sungguh kasihan sekali. bersungguh2 pompuan tu cuba nak gagalkan arthur tapi tak menjadi. thanks to merlin. lagi satu tak puas hati apsal merlin tak exposed himself to arthur even until the last episode. frust aku tengok arthur dok lekeh2kan si merlin yang dok berkorban banyak untuk dia. but arthur a good soul.

all in all, memang puasa hati. sapa yang teringin nak join merathon merlin sila beli aje the complete dvd dikedai yang berdekatan.

sorry terpecah rahsia kat sini hahahahhaha! :P

18 comments:

tinidewi said...

dei, kalau merlin exposed, mana nak ada season 5? anti-climaxlah ko kak non wakakakaka. eh setahu aku, cerita dalam buku, lancelot tu baik tau... dia one of the panglima meja bulat, malah dia yang the best. camne boleh jadi jahat?

knv said...

depa kata season 5 last. the story maker jenis buat cerita 5 season je top. sedih haku kalau takdak season 6. hahahha.

yang jadi jahat sebab si morgana yang summoned dia from the dead. kiranya balaci morgana la sekejap. last2 merlin yang 'free' kan dia balik.

tetiba aku terasa nak baca balik kisah king arthur with the round table tu hahahha

tapi yang scene dia cabut pedang dari batu tu memang unexpected giler the storyline. helah si merlin je actually hahahha

yer yer aku memang anticlimax hahahha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmm.. saya kan tak penah tengok merlin.. "shy"

JaNnAh said...

haaaaa.. nak beli jgk!! mlm td baru tgk episod lancelot mengorbankan dirinya demi gwen... mmg best la merlin!!

knv said...

msbaby,
cer terai tengok. memang best. anak2 pun mesti suka. ada dragon terbang. ada witch. ada sorceror. hahahhaha (orang tua tengok pun excited!)


jannah,
cepat2 pi beli. akak tak sabar nak tunggu hari senin. lagipun kengkadang terbabas gak tak sempat. go go girl! hahahha!

Ealyie said...

ko mmg keji kak non! ilang da mode aku tertonggok depan tv ahad malam.. err..pass aku dvd harom ko tu bleh? hahaha :p

knv said...

jauh benor nak pass kat ko ely. kalo sebelah rumah buleh la buh dalam posbox hahahha!

fiza said...

Ala...kejam tau, bocor dah rahsia. Saya memang peminat tegar Merlin ☺☺

Min Aina Ila Aina said...

Waaaa..kita geng! Kami sekeluarga memang peminat Merlin, yang kecik tu yang lebih-lebih tak padan dgn umur baru nak masuk 3 tahun! Tiap-tiap hari tanya "Merlin ane?" Kena la pasang season 1-3 kat laptop. Yang season 4 tak terdownload lagi, internet slow yg amat. Ada jual yang 'haram' ye kak.jeng jeng jeng.

knv said...

fiza, ahhahahhaha. read at your own risk! :D

pi jek beli yang compilation tu :D


maia,
akak dah lama give-up nak donlod kat msia nih. beli je senang ahhah.

jedi said...

xpernah layan cite merlin ni..kalo csi miami dan hawaii 5-0 mmg fevret la...heheheh

KS said...

oh saya amat setuju sekali pasal watak gwen.. kenapa tak pilih yg cantik sikit.. :D

Anaa said...

knv,
akhirnya.. jumpa gak peminat merlin. .. kita samaaa.. baru tadi tanya budak ofis, u tengok merlin, ingat nak share ler..takde sorang pun, haihh..

arthur sungguh hensem, morgana sungguh lawa.. eerrr merlin tak hensem ke.. kekekekke...

aiseh knv, akak nengok kat siri kat tivi je.. so now dah tahu arthur kawin ngna gwen.. hihi..

knv said...

jedi, cuba terai tengok. mesti hooked! bukan budak2 je makpak pun musti suka! :D


KS, itu la kan? ada je servant2 yang cantik2 hapa. tapi tulah. kang cantik sgt kang lawan morgana lak hahahhaha!


k.anaa,
sejak season 4 ni memang meletopssssss seantaro dunia merlin nih. saya mula2 kat tv pastuh asik terlepas. itu yang tak puas hati beli the whole season terus. yang season 3 tu pun kami beli gak hehehe!

CY4.0 said...

gwen tak cantek sbb nak tunjukkan pada donia, org tak cantek pun bley tackle putera raja gitu..

::ziLla:: said...

satu satunya cerita yang kami seisi keluarga tgk sama-sama smpai anak yg umur 4 tahun pun dok tanya bila merlin nak start...

Anaa said...

knv, mai eh bekfast kat shah alam nanti.. jemputan kat blog k.ana...

knv said...

yan, gitukah? ala tak best. hahahahhaha


zilla, samala gitu. tak sabar tunggu season 5 hahah!


k.ana, thanks!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger